1 op de 4 mensen krijgt de diagnose dementie
1 op de 4 mensen krijgt de diagnose dementie

Alzheimer DWO (Delft – Westland – Oostland)

Algemeen

Deze Alzheimerafdeling is actief in de gemeentes Delft, Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw, Midden Delfland waaronder Maasland, Schipluiden en Den Hoorn, Westland met Maasdijk, Heenweg, Monster, Ter Heijde ’s-Gravenzande, De Lier, Naaldwijk, Honselersdijk Kwintsheul en Wateringen en Lansingerland met Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

In deze gemeentes hebben we een belangenbehartiger die contacten heeft met de gemeente en andere ondersteuners en proberen we zoveel mogelijk op te komen voor de mensen met dementie.
Via de cafés en trefpunten proberen we informatie over te brengen die in het belang zijn van deze mensen en hun mantelzorgers. Ook via voorlichting proberen wij de mensen bekend te maken hoe je om moet gaan met mensen met dementie en we weten zeker dat iedereen hier mee te maken krijgt, 1 op de 4 mensen krijgt de diagnose dementie dus hebben we allemaal wel en vader of moeder, opa of oma, familielid of buren en kennissen en dan is het wel zo fijn om daarmee om te kunnen gaan.
Als je lid bent van een vereniging is het wel zo fijn om een medelid zolang mogelijk bij de club te houden en met een beetje inspanning moet dat ook lukken dus laat je voorlichten.
Ook in de maatschappij is het fijn dat als je de ziekte dementie hebt er op een normale manier met je wordt omgegaan en niet gelijk ongeduldig wordt als iemand voor je het allemaal niet zo goed meer weet.

Kijk op www.alzheimer-nederland.nl of op www.alzheimerdwo.nl of op de www.dementiewijzerdelft.nl. Of bel ons op 06 – 30 59 46 95