Duncan Pelle is naast aanvaller ook aanvoerder van 'het nieuwe Delft'. En de samenwerking met Alperen Kocak verloopt gedurende het seizoen steeds beter. We raken steeds meer gewend aan elkaar.
Duncan Pelle is naast aanvaller ook aanvoerder van 'het nieuwe Delft'. En de samenwerking met Alperen Kocak verloopt gedurende het seizoen steeds beter. We raken steeds meer gewend aan elkaar." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Delft raakt steeds beter ingespeeld en hoopt komend jaar te oogsten

sport

DELFT - D.v.v. Delft zit in de lift. Na een lastige seizoensstart met ruime nederlagen werd afgelopen zaterdag tegen GLZ Delfshaven alweer de vijfde seizoenszege geboekt (7-3). En volgens het Delftse aanvalsduo Alperen Kocak en Duncan Pelle is dit nog maar het begin. 

Door Alphons de Wit jr.

Het was een ambitieus plan aan het begin van het seizoen: vanuit het niets weer een standaardelftal optuigen voor de vijfde klasse zaterdag. Trainer Martin Schouten pakte, geadviseerd door ‘s Gravenzande-trainer Richard Middelkoop de handschoen op. En met succes, blijkt een maand of negen later.
Zaterdag droop GLZ Delfshaven gedesillusioneerd af en was het spitsenduo Alperen Kocak (3) en Duncan Pelle (2) verantwoordelijk voor vijf van de zeven goals, al werd de eerste goal van Pelle nog wel door een tegenstander beroerd.

Alle windstreken
Spits Alperen Kocak twijfelde geen moment toen hij zo’n jaar geleden benaderd werd. “Bij Celeritas bungelde ik een beetje tussen het eerste en het tweede elftal in en ik wilde graag in een eerste elftal spelen. In de B-jeugd had ik al een mooi jaar gehad bij Delft, waarin ik ook regelmatig in het tweede meespeelde. Na dat jaar koos ik echter voor DHC en keerde ik terug bij Vitesse Delft, waar ik als jonge jongen ben begonnen. Toen Delft me eind vorig seizoen benaderde en de plannen uitvouwde, werd ik zo enthousiast dat ik er graag in wilde stappen.”
Duncan Pelle, Kocaks kompaan voorin, kwam via een andere weg naar Delft. “Ik kom van Verburch, waarmee we in de derde klasse speelden. Ik had wat blessureleed en kwam daardoor niet meer voor het eerste elftal in aanmerking. Mijn zwager, Quint Vermeulen, werd keeper bij Delft en vroeg of ik ervoor in was. Dan weet je van tevoren dat je in een elftal komt met jongens die overal vandaan komen, waarvan een heel aantal geen ervaring heeft in een eerste elftal. En dat je het nulpunt een nieuw elftal op moet bouwen.”
Dat bleek ook wel: de eerste maanden verliepen moeizaam.  Kocak: “Dat is niet zo gek ook, want we kenden elkaar wel van naam, maar hadden nog nooit samengespeeld. Voor de trainers was er dus heel wat werk aan de winkel. In het begin vielen de resultaten nogal tegen en was de motivatie soms ver te zoeken. De trainer bleef echter positief en hield de moed erin. Dat wist hij goed op ons over te brengen en je ziet ook aan ons spel dat het steeds beter gaat.”

Door met trainer
De 23-jarige Pelle is dan ook blij dat eerder deze week duidelijk werd dat trainer Martin Schouten zich ook voor komend seizoen aan d.v.v. Delft heeft verbonden. “We hebben een hartstikke goede trainer aan hem. Hij heeft veel ervaring in het vak en is vooral ook heel duidelijk. Als je ziet hoeveel progressie we dit seizoen onder hem hebben geboekt, is dat heel mooi. Daarbij is hij tactisch heel sterk en blijft hij positief, waardoor de sfeer goed is.”
Ook Kocak is blij met de contractverlenging van de oefenmeester. “Hij is heel enthousiast, heeft goede oefenstof en stuurt ons met gerichte opdrachten het veld in. Tegen koploper SCO ‘63 wisten we die goed uit te voeren en wonnen we ook met 1-0. Het is niet niks om vanuit het niets een elftal op te bouwen.”

Samenwerking
Ook de samenwerking tussen de twee voorwaartsen is gedurende het seizoen verbeterd. “We zijn beiden échte spitsen”, bekent Kocak. “Dus we zijn ontzettend gretig voor het doel. Maar waar we in het begin van het seizoen voor eigen succes gingen, hebben we tegenwoordig steeds meer oog voor elkaar. Je ziet dat dat ook tot resultaten leidt.”
Ook Duncan Pelle kan zich inmiddels prima vinden in zijn positie op het veld en de samenwerking met Kocak. “Gedurende het seizoen is het even puzzelen geweest, maar inmiddels is het wel duidelijk waar iedereen staat. Zo weten we inmiddels ook steeds beter wat je elkaar van kunt verwachten. Na een tijdje herken je elkaars looplijnen en daar kun je op inspelen. De samenwerking met Alperen verloopt dan ook steeds beter.”
Voorlopig heeft Delft dit seizoen nog twee wedstrijden te spelen, waarin er weinig meer op het spel staat. “Maar op dit moment staan we zesde in de tweede periode en het zou mooi zijn als we daarin hoger eindigen, ook al kunnen we hem niet meer winnen”, zegt Pelle. “Het zou mooi zijn als we die laatste twee wedstrijden gewoon winnen. Dat zou een mooie opsteker zijn richting het volgend seizoen”, vult Kocak aan.
“Voorlopig ziet het ernaar uit dat de selectie zoals die nu is intact blijft en achter de schermen zijn ze er bij de club mee bezig om voor het komend seizoen ook nog versterkingen binnen te halen. Het zou mooi zijn als we komend seizoen voor de prijzen mee kunnen doen”, besluit Pelle.