De testbaan
De testbaan Foto:

Delft Hyperloop gaat zweven over de campus

DELFT - Sinds donderdag zweeft het prototype van het studenten Dream Team Delft Hyperloop over de campus. Hun bijna 40 meter lange testbaan staat nu op de campus van de Technische Universiteit Delft. De hyperloop is een nieuw vervoersmiddel dat gebruikmaakt van magneten om te zweven en een elektromagnetische motor om vooruit te komen. Dit betekent dat de hyperloop extra snel kan gaan omdat er geen rolweerstand is, en ook een duurzame manier van voortstuwen heeft. 

Dit is de eerste keer dat de testbaan van Delft Hyperloop op de campus staat, nog geen 200 meter van de dagelijkse werkplek in de Dream Hall. Dit zorgt ervoor dat het team gemakkelijk kan wisselen tussen het testen op de baan en aanpassingen maken aan de pod, het voertuig, in de werkplaats. Studenten en bezoekers fietsen er dagelijks langs en krijgen hierdoor een beeld van het project waar al zeven jaar aan gewerkt wordt door studenten van de TU Delft.
De afgelopen drie weken is er hard gewerkt aan het opbouwen van de testbaan van bijna 40 meter. Eerst moesten er betonnen platen geplaatst worden op het terrein waarin geboord kon worden. Vervolgens is de volledige constructie van de baan in elkaar gezet waarna deze op 2 mm nauwkeurigheid uitgelijnd zijn. De testbaan is nu volledig opgebouwd en is te zien op de Mekelweg op de campus van de TU Delft. De pod past in de testbaan dus vanaf nu kunnen alle testen voor de competitie (European Hyperloop Week) die in juli plaatsvindt gedaan worden. Nadat alles getest is wordt de testbaan weer afgebouwd en verscheept naar Edinburgh, de plek van de competitie. Daar heeft het team één week de tijd om de testbaan, die dan 50 meter lang is, op te bouwen. "We zullen veel moeten oefenen, maar omdat we tegenwoordig zo goed op elkaar ingespeeld zijn moet het in één week kunnen lukken”, aldus Massimo Coppola, Mechanical Engineer bij Delft Hyperloop.