Foto: David van Dam
Foto: David van Dam

Workshop crowdfunding en campagne

DELFT - De gemeente Delft organiseert in samenwerking met Voor je Buurt een workshop waarin u meer komt te weten over crowdfunding en campagne voeren. De workshop is bedoeld voor iedereen die een goed idee heeft dat de buurt of wijk nog socialer, veiliger en leuker maakt.

Leer in twee uur
Bent u benieuwd hoe u mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan uw initiatief? En wilt u niet alleen geld en/of materialen inzamelen, maar ook meer mensen betrekken bij het project? Doe dan mee een leer in twee uur de beginselen van crowdfunding en het voeren van een campagne.

Vragen stellen
Ook krijgt u de mogelijkheid om de eerste versie van uw campagne op te zetten en hier feedback op te krijgen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om andere initiatiefnemers uit Delft te ontmoeten.

Aanmelden
De workshop is op dinsdag 9 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur. Er is plek voor maximaal 12 initiatieven. Per initiatief mogen 2 personen zich opgeven. De training wordt verzorgd door Voor je Buurt en is gratis. U kunt zich nu aanmelden voor de workshop. U ontvangt een paar dagen van tevoren een mail met daarin meer informatie over de workshop en de locatie.

Grote onttegelactie bij Inholland Delft 

DELFT - Op maandag 1 mei wordt een groot deel van het plein voor de ingang van de Inholland aan de Rotterdamseweg in Delft onttegeld. Dit plein bestaat nu voor honderd procent uit tegels die vervangen zullen worden voor beplanting. De opbouw van het nieuwe groene plein zal plaatsvinden van 2 tot en met 4 mei.

De Inholland huisvest de opleiding Landschape and Environment Management, een studie bij uitstek waar studenten zich bezighouden met thema's als milieu, ecologie, duurzaamheid, klimaatverandering en -adaptatie. Er is de afgelopen jaren een toenemende interesse voor deze opleiding, wat voor Inholland een teken is dat jongeren zich meer zorgen maken over het klimaat en ook bij willen dragen aan een oplossing.

Een groener schoolplein past goed in deze ontwikkelingen en met deze grote onttegelactie wordt een grote bijdrage geleverd aan het NK Tegelwippen in Delft. Inholland en De Klimaatmaat hopen dat andere scholen dit voorbeeld zullen volgen.