Workshops natuurfotografie met je smartphone

Heb je zin in een inspirerende en ontspannen middag in het groen? En wil je graag mooie foto’s leren maken met je smartphone? Hiske Kamminga geeft dit jaar twee verschillende workshops. Bij De Papaver kun je de workshop ‘Mindful natuurfotografie met je smartphone’ volgen en bij de Hortus Botanicus van de TU Delft kun je de workshop ‘Van plant tot fotokunstwerk met je smartphone’ volgen. In beide workshops komt de basis van fotografie aan bod: compositie, standpunt, belichting en bewerking. Je leert kijken als fotograaf en zult daardoor extra kunnen genieten van al het moois dat in de natuur te ontdekken is.
Alle informatie en data zijn te vinden op www.vanhiske.nl.


Wegens drukte tijdsloten voor bezoek aan Vermeer tentoonstelling

Tot en met 4 juni is in Museum Prinsenhof Delft een unieke tentoonstelling over het leven van Johannes Vermeer in Delft te bezoeken. De belangstelling is groot. Al vanaf januari dit jaar trekt ‘Het Delft van Vermeer’ dagelijks vele bezoekers. Om de bezoekerservaring van liefhebbers prettiger te maken, heeft het museum tijdsloten voor online tickets ingevoerd. Door vooraf online tickets te boeken, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag en tijdstip. Online tickets zijn verkrijgbaar via
www.prinsenhof-delft.nl.


Prinses Beatrix opent de Nationale Molendag

Op 12 mei opent Prinses Beatrix in Delft de Nationale Molendag 2023. Het is de 50e keer dat de Nationale Molendag wordt georganiseerd. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van vereniging De Hollandsche Molen, de organisator van de Nationale Molendag, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. De stichting zet zich in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in Nederland.
Op de Nationale Molendag 2023 zal Prinses Beatrix aanwezig zijn bij molen De Roos aan de Phoenixstraat, de laatst overgebleven molen van de vijftien windmolens die ooit op de stadswallen van Delft hebben gestaan en één van de zeven molens die in het bezit zijn van vereniging De Hollandsche Molen. Prinses Beatrix zal het jubileumboek ‘Van werktuig tot wereldmerk - 100 jaar molenbehoud’ in ontvangst nemen en aansluitend de fototentoonstelling in de molenaarswoning van molen De Roos bezoeken, waar ze de molenaar ook zal spreken. Daarnaast zal Prinses Beatrix de tuin van de molen bezoeken en in gesprek gaan met de vrijwilligers die de tuin onderhouden.