Woonbron bedankt bewoners De Prelude en Die Buytenweye voor geduld

De bewoners van De Prelude en woonzorgcentrum Die Buytenweye in Delft kregen de afgelopen tijd met noodzakelijke werkzaamheden te maken. Woningcorporatie Woonbron voerde aanpassingen voor brandveilig wonen en schone waterleidingen uit in deze gebouwen.
De Prelude telt 171 woningen voor senioren. Op advies van de brandweer heeft Woonbron aanpassingen gedaan en nieuwe stallingsregels ingevoerd met betrekking tot de scootmobielen die veel bewoners gebruiken.

In Die Buytenweye was onderhoud aan de waterleidingen noodzakelijk. Die Buytenweye telt 94 verzorgingsplaatsen en 36 verpleegplaatsen. Vanuit het besef dat het onderhoud ingrijpend zou zijn voor personeel en bewoners, trof Woonbron in samenwerking met stichting Pieter van Foreest voorbereidingen. Zo stonden voldoende emmers en jerrycans met water beschikbaar tijdens uren dat er geen leidingwater gebruikt kon worden.

De veiligheid en woonkwaliteit voor bewoners van beide gebouwen is verbeterd. Als dank voor het geduld van de bewoners trakteerde Woonbron hen op een lekker snack tijdens een friet-uurtje in de binnentuin.

Grotius College komt in actie voor Kenia

Veel hardloopkilometers, nóg meer zweetdruppels en massale steun voor het goede doel: de leerlingen van het Grotius College kwamen op 28 maart in actie voor Kenia en namen deel aan een sponsorloop. Het Grotius College steunt sinds dit schooljaar een scholenproject voor meisjes. Met de sponsorloop werd een recordbedrag van 10.500 euro opgehaald. Het volledige bedrag zal gebruikt worden om meisjes in Kenia de kans te geven om naar school te kunnen gaan.

Vanwege de regenval werd de sponsorloop, in plaats van op het sportveld, rondom de school uitgezet. Elke leerling kreeg een half uur de tijd om zo veel mogelijk rondes te lopen. Grotius-leerlingen van de Kenia-werkgroep zorgden voor stempelposten en aanmoedigingen onderweg en limonade na afloop.

In oktober zal een groep van twintig Grotius-leerlingen - onder begeleiding van docenten - naar Kenia reizen om een meisjesinternaat, gesteund door de Verkaart Foundation, in Ukunda te bezoeken en ervaringen uit te wisselen.
Voor meisjes in Kenia is het niet vanzelfsprekend om naar school te gaan. De Verkaart Foundation wil kansen bieden voor een betere toekomst: voor 500 euro kan een meisje een jaar lang onderwijs en onderdak krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.verkaartfoundation.com.