persoonsbewijs met rechts de J, die aangaf dat diegene van Joodse komaf was.
persoonsbewijs met rechts de J, die aangaf dat diegene van Joodse komaf was. Foto: Wikimedia Commons

Bijzondere film-documentaire 'Het Eerbetoon'

Op dinsdagavond 2 mei organiseert CityKerk Delft in samenwerking met Evangeliegemeente Morgenstond Delft een filmavond in de Zuiderkerk, Achterom 46 in Delft. Het gaat om de film-documentaire 'Het Eerbetoon', die door Paul Joseph, overlevende van de Holocaust, gemaakt is ter ere van zijn moedige Joodse ouders Franz en Erica Joseph-Hochherr.

In februari 1943 vluchtte de destijds vijfarige Paul vanuit Naarden, samen met zijn ouders, naar Zwitserland. Veel documenten over deze vlucht zijn bewaard gebleven, waaronder het dagboek van Pauls vader. De vluchtroute die de familie indertijd nam is minutieus gereconstrueerd en – heel bijzonder – de kinderen van de ouders die tijdens de vlucht geholpen hebben, zijn teruggevonden. Het eerbetoon geldt dus ook voor hen.

De dochter van Paul Joseph zal deze avond een introductie geven op de film. Paul Joseph is zelf ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Gratis toegang
Een mooie en indringende film om in deze meidagen te zien. Inloop op dinsdagavond 2 mei vanaf 19.30 uur. De film start om 20.00 uur. Toegang is gratis, er is een collecte voor een goed doel in Israël.