Last Decade is rock, pop met een vleugje funk her en der.
Last Decade is rock, pop met een vleugje funk her en der. Foto:

Voorrondes Peter Tetteroo Bokaal in volle gang

DELFT - De commissie van de Peter Tetteroo Bokaal heeft negen artiesten geselecteerd die mogen deelnemen aan de voorrondes van de prestigieuze Delftse popprijs: IMBOS, Feral Grounds, Skapiche?!, Chaos Club, Ylisia, The Tommyrots, Last Decade, Jeanne en New Exhibit. In drie voorrondes gaan telkens drie artiesten de strijd met elkaar aan in muziekcafé STECK voor een finaleplek.

De strijd om de Peter Tetteroo Bokaal dient als stimulering van regionaal talent en is een onderdeel van Delfts bekendste popfestival, Westerpop. De productie van de voorrondes is een samenwerking van Westerpop met Popdelft, gestimuleerd door Gemeente Delft en de Popunie. Westerpop beleeft op 7 en 8 juli 2023 haar 30e editie en zal zoals gebruikelijk plaatsvinden op het sportterrein van het Stanislascollege. De eerste naam is inmiddels bekend: het festival zal op vrijdag 7 juli geopend worden door Splinter.
Op zaterdag 15 april vond de eerste voorronde plaats. IMBOS, Feral Grounds, en Skapiche?! namen het tegen elkaar op. Skapiche?! ging er met de finaleplek vandoor.
De tweede voorronde vindt plaats op zaterdag 22 april. De artiesten die tijdens deze voorronde spelen zijn Chaos Club, Ylisia, en The Tommyrots.

De derde en laatste voorronde zal plaatsvinden op zaterdag 29 april en bestaan uit optredens van Last Decade, de band die zichzelf omschrijft als ‘rock, pop met een vleugje funk her en der', poppy singer songwriter Jeanna, en frisse alternative rockband New Exhibit. De voorronde begint om 19.30 uur en toegang is gratis. Het publiek wordt tijdens de concerten in gelegenheid gesteld om mee te stemmen. De winnaars van de voorrondes krijgen een podiumplek op de eerste dag van Westerpop en zullen tijdens dat optreden de strijd aan gaan om de Peter Tetteroo Bokaal. De winnaar zal volgend jaar op de mainstage van Westerpop staan.