Leerlingen Sc Delfland schilderen Meisje met de Parel
Leerlingen Sc Delfland schilderen Meisje met de Parel Foto:

Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Kijkt u graag vogels en zou u eens met een gids op stap gaan in de eigen omgeving? Vogelwerkgroep Midden-Delfland en Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseren weer een beperkt aantal excursies in Midden-Delfland: op 23 april, locatie Kraaiennest, op 21 mei, locatie Duifpolder/Commandeurspolder en op 18 juni, locatie Kraaiennest. De excursies vinden plaats op zondagochtend en duren van 7.00 uur tot 9.00 uur.
Er zijn nog een paar vrije plekken voor zondag 23 april. Ga ook mee, en kijk hoeveel moois er dichtbij huis te zien is! Opgeven kan tot de woensdag voor de excursiedatum, via
floor@vockestaert.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met details over de startlocatie. De excursies zijn los te boeken en kosteloos. Kijk voor meer info op www.vockestaert.nl of op de Facebookpagina van Vogels Midden-Delfland.

Sc Delfland
schildert 250
meisjes met parel

Er heerst een enorm Vermeer-enthousiaste in Nederland na de grote tentoonstelling van zijn werk in het Rijksmuseum. Vooral in Delft, de geboortestad van de kunstenaar, kom je overal reproducties tegen van het wereldberoemde Meisje met de Parel. Scholencombinatie Delfland kon natuurlijk niet achterblijven in het tentoonstellen van de werken van Vermeer en liet alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 het Meisje met de Parel schilderen. Met veel plezier en een hoop doorzettingsvermogen is een groot geheel gecreƫerd van meer dan 250 schilderijen. Naast de 250 reproducties zijn ook twee grote schilderijen, van ongeveer 1 bij 2 meter, als groepsopdracht gecreƫerd. Een van deze groepsprojecten pronkt aan de muur van de directiekamer. Loop als je de schilderijen wilt bekijken langs de school aan de Westlandseweg. Een groot deel van de kunstwerken hangt in de etalages van de school.

Digitale agenda

Wilt u een activiteit aanmelden in onze digitale agenda? Ga dan naar www.delftopzondag.nl/agenda en meld uw agendapunt aan!