Stop de
reuzenberenklauw!

Ben je graag buiten actief bezig? Help mee!

Onder de vlag van Natuurlijk Delfland zijn in Delft, Rijswijk, Pijnacker en Delfgauw zeven groepen actief om de verspreiding van de reuzenberenklauw in de groengebieden een halt toe te roepen. Het is een forse klus en er zijn veel handen voor nodig om deze reus er echt onder te krijgen! Kortom: Er is actie nodig! Sinds eind maart zijn de groepen weer van start. Er wordt wekelijks gewerkt in o.a. het Abtswoudse Bos, Pijnacker en Rijswijk, per locatie op een ander moment in de week. Meld je aan door een e-mail te sturen naar: natuurlijkdelfland@knnv.nl

Na aanmelding wordt nadere informatie en instructies toegestuurd. Met je spade, huid-bedekkende kleding, stevige schoenen en werklust zul je, zolang jouw energie reikt, een nieuwe natuurbelevenis ervaren! En het is meteen een goede work-out in het groen!

De planten komen in maart weer boven de grond. De reuzenberenklauw is een enorme plant die 3 tot 4 meter hoog kan worden, zich met honderdduizenden zaden snel verspreidt en alle andere planten verdringt. Het sap van de plant kan, samen met zonlicht, blaren op de huid veroorzaken. Binnen Europa bestaat de afspraak dat natuurbeheerders deze plant actief dienen te bestrijden.

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.