Energiesubsidie voor organisaties

DELFT - Maatschappelijke organisaties in Delft kunnen nu steun aanvragen voor de extra energiekosten die zij hadden in 2022. Het college heeft hiervoor een subsidieregeling vastgesteld.

Financiƫle moeilijkheden
De kosten voor gas en elektra zijn vorig jaar flink gestegen. Daardoor zijn maatschappelijke organisaties in financiƫle moeilijkheden gekomen. De gemeente stelt 500.000 euro beschikbaar om deze organisaties te helpen.

Budget
Dit geld komt deels uit het budget dat de gemeente heeft gereserveerd voor de compensatie van de kostenstijgingen in 2022. Daarnaast heeft het Rijk een extra compensatie aangekondigd voor gemeenten en maatschappelijke organisaties.

Aanvragen
Organisaties kunnen de subsidie tot uiterlijk 31 mei 2023 aanvragen. De subsidie is bedoeld voor de extra energiekosten in 2022 ten opzichte van 2021. Bij de beoordeling wordt eerst bekeken in hoeverre de organisatie in staat is om de kosten zelf te dragen.

Kijk voor meer informatie op de speciale pagina over energiesubsidie: www.delft.nl/vrije-tijd/subsidies/meer-gemeentelijke-subsidies/subsidie-energiekosten-voor-maatschappelijke