Lex Thoen
Lex Thoen Foto:

Cittaslowcafé met schaapherder Lex Thoen

MIDDEN-DELFLAND - Als je wel eens door Midden-Delfland fietst heb je misschien de schaapskudde van Vockestaert gezien. Op de rand van Midden-Delfland ligt de Adrianushoeve, de thuisbasis van de schaapskudde. De schapen blijven echter niet alleen maar bij de boerderij, er gebeurt zoveel meer. 

Lex Thoen is sinds 2010 herder bij de schaapskudde van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert in Midden-Delfland. Hij heeft sindsdien veel bijzondere momenten mogen ervaren. Veel van deze belevenissen heeft hij in de loop der jaren op papier gezet. Deze verhalen verschenen in blogs en columns. Een selectie hiervan vind je in zijn boek ‘De herder en de hond’.

Ervaringen
Tijdens dit Cittaslowcafé zal Thoen zijn bijzondere ervaringen en belevenissen bij de kudde met je delen. Schapen eten toch alleen maar gras? Welke meerwaarde heeft een kudde? Wat kunnen wij leren van een kudde? Welke overeenkomsten zijn er tussen een schaapskudde en een groep? Laat je verrassen deze avond, want een schaapskudde doet zoveel meer dan alleen maar gras eten!

Gratis toegang
Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Er is thee en koffie. Je bent van harte welkom op dinsdag 25 april om 19.30 uur (inloop 19.15 uur) in de Bibliotheek Den Hoorn!

Goede doelen
Aan het eind van deze avond is er gelegenheid om het boek ‘De herder en de hond’ te kopen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar twee goede doelen die Thoen zeer aan het hart liggen: Carma (leven met en na kanker) en DOCW (Dierenopvangcentrum Westland).