Schaakkampioen Anish Giri beantwoordt geduldig vragen van schaakfans.
(Foto: Sacha Dufils)
Schaakkampioen Anish Giri beantwoordt geduldig vragen van schaakfans. (Foto: Sacha Dufils) Foto: T.Y HOANG

Schaakkampioen Anish Giri schittert bij ‘Grotius College Tour’

DELFT - Op 11 april kwamen zo’n 140 schaakliefhebbers samen in de aula van het Grotius College om schaakkampioen Anish Giri te ontmoeten. Giri, ex-leerling van het Grotius College, nam uitvoerig de tijd voor een interview, een meet & greet en handtekeningensessie, en een snelschaaktoernooi met de schaakfans.

Anish Giri (28 jaar) won in januari de 85e editie van het Tata Steel-toernooi, een prestigieus schaaktoernooi in Wijk aan Zee. Tien jaar geleden behaalde Giri zijn vwo-diploma op het Grotius College, de school waarop hij als veertienjarige schaakgrootmeester al de ruimte kreeg om aan zijn schaakcarrière te werken. “Ik speelde al veel buitenlandse toernooien en kreeg dus vaak een paar dagen vrij van school”, aldus Giri. Inmiddels is Giri al jarenlang een van de beste schakers ter wereld en treedt hij af en toe op als schaakcommentator.

Leerlingen van het Grotius en andere schaakliefhebbers stelden allerlei vragen aan Giri, die hij uitvoerig beantwoordde. Duidelijk werd dat als je, zoals Giri, veel talent hebt én lol hebt in schaken, het nog altijd veel toewijding en trainingsuren zal kosten om in de wereldtop door te dringen.
Na het uitgebreide interview zette Giri met veel geduld handtekeningen, maakte hij praatjes en ging hij op de foto met de schaakenthousiastelingen. Als uitsmijter werd er een snelschaaktoernooi, met medewerking van de Delftsche Schaak Club, gespeeld.

De Grotius College Tour met Anish Giri werd georganiseerd door de Kenia Werkgroep. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Verkaart Foundation, die met steun van het Grotius College meisjesinternaten in Kenia bouwt en verder helpt.
Kijk voor meer info op:
www.verkaartfoundation.com