Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Leerlingen SCO Delft debatteren in de raadszaal

DELFT - Vrijdagochtend verzamelden leerlingen van SCO Delft zich in de raadszaal in het stadhuis op de Markt om met elkaar te debatteren over de toekomst. Wethouder van Onderwijs, Karin Schrederhof, bracht een bezoek. 

De wethouder legde de leerlingen uit wat haar rol en functie is binnen de gemeente, en gaf ze voorafgaand aan het debat een aantal tips mee. 

Koersplan
Circa 25 leerlingen afkomstig van groep 7 en 8 van de SCO basisscholen en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs gingen vervolgens met elkaar in debat naar aanleiding van het koersplan SCO Delft. Dit schooljaar wordt het nieuwe koersplan van SCO Delft vastgesteld. Alle geldingen zijn geraadpleegd, waaronder de leerlingenraad. Als afsluiting van het traject is er een debat georganiseerd in de raadszaal van Delft.
De deelnemers hebben in de afgelopen periode debatlessen gevolgd. Tijdens deze lessen hebben zij de volgende stellingen bedacht waarover in de raadszaal gedebatteerd werd:

1. Leerlingen in het VO moeten verplicht onderwijs in het buitenland volgen.
2. Debatteren moet een verplicht vak worden op school.
3. De indeling van de schooldag moet anders want de indeling is saai.
4. Toetsen op school moet afgeschaft worden.

Wethouder
Wethouder van Onderwijs, Karin Schrederhof: “Het was ontzettend leuk om de leerlingen te ontvangen in de raadszaal. Ze debatteerden over vier stellingen voor de toekomst van het onderwijs als afsluiting van het traject om te komen tot een nieuwe koers. Ik wens SCO Delft veel succes met de implementatie van hun nieuwe koersplan.”