Symfonische metalband Ylisia
Symfonische metalband Ylisia Foto:

Voorrondes Peter Tetteroo Bokaal gaan van start

DELFT - De commissie van de Peter Tetteroo Bokaal heeft negen bands geselecteerd die mogen deelnemen aan de voorrondes van de prestigieuze Delftse popprijs: IMBOS, Feral Grounds, Skapiche?!, Chaos Club, Ylisia, The Tommyrots, Last Decade, Jeanne en New Exhibit. In drie voorrondes gaan telkens drie bands de strijd met elkaar aan in muziekcafé STECK voor een finaleplek.

De strijd om de Peter Tetteroo Bokaal dient als stimulering van regionaal talent en is een onderdeel van Delfts bekendste popfestival, Westerpop. De productie van de voorrondes is een samenwerking van Westerpop met Popdelft, gestimuleerd door Gemeente Delft en de Popunie. Westerpop beleeft op 7 en 8 juli 2023 haar 30e editie en zal zoals gebruikelijk plaatsvinden op het sportterrein van het Stanislascollege. De eerste naam is inmiddels bekend: het festival zal op vrijdag 7 juli geopend worden door Splinter.

De eerste voorronde vindt plaats op zaterdag 15 april en biedt een podium aan de jaren ‘80 geïnspireerde Nederpopband IMBOS, heavy rock en groove metalband Feral Grounds en uptempo party ska-band Skapiche?!.

De tweede voorronde zal plaatsvinden op zaterdag 22 april. De artiesten die tijdens deze voorronde zullen spelen zijn Chaos Club, een energiek EDM-duo, Ylisia, een symfonische metalband, en The Tommyrots, een alternatieve poprockband. De voorronde begint om 19.30 uur en toegang is gratis. Het publiek wordt tijdens de concerten in gelegenheid gesteld om mee te stemmen. De winnaars van de voorrondes krijgen een podiumplek op de eerste dag van Westerpop en zullen tijdens dat optreden de strijd aan gaan om de Peter Tetteroo Bokaal. De winnaar van de popprijs zal volgend jaar op de mainstage van Westerpop staan.