Afbeelding
Foto: Eline v Tilburg

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT- Dertig jaar hebben Carolien Strengers en Ad Dukker genoten van deze prachtige jaren ’30 woning aan het Rijn-Schiekanaal. Medische redenen noopten hen tot verhuizen naar een appartement. “Wel weer op een uitzonderlijke plek aan het water, in Nootdorp”, zo zegt Carolien.

Aan het ruime en centraal gelegen herenhuis ligt het vertrek dus zeer zeker niet. Carolien kan nog het moment in 1993 voor zich halen, waarop ze zeker wist dat dit haar woning moest worden. “Ik genoot op de eerste verdieping van het uitzicht en zag de twinkeltjes van het zonlicht op het water. Toen dacht ik: “Hier wil ik wonen!”

Weer in stijl
Aldus geschiedde. Het stel kocht de woning in juni 1993 en trok er uiteindelijk in maart 1994 in. “Dat kwam omdat we behoorlijk verbouwd hebben”, aldus Carolien.” We wilden de jaren ’30 stijl, die er hier en daar flink uit was, weer terugbrengen. Zo waren de paneeldeuren glad gemaakt, schijnbaar een trend uit de jaren ’70. Wij hebben deze weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht, een heidens karwei. Ook de glas in loodramen in de binnendeuren hebben we in ere hersteld. Daarnaast hebben we elektra en waterleidingen vernieuwd en dak, ramen, vloeren en kruipruimte geïsoleerd. Van zonnepanelen is het nooit gekomen, maar de zijkant van het dak op het zuiden leent zich daar wel uitstekend voor. Tien jaar geleden hebben we de woonverdieping, die vanwege uitzicht en ruimte op de eerste verdieping is gecreëerd, opnieuw verbouwd en als het ware “strak getrokken””.

Eyecatcher op de woonverdieping is de strakke, rood met grijze keuken. Carolien: “Koken is mijn hobby en de keuken is daarom een belangrijk punt in ons interieur. Hij is heel groot en het kook schiereiland nodigt gasten uit om mee te helpen met bijvoorbeeld groente snijden. Het is gezellig om daar dan te staan”.

Veel woongenot
Carolien en Ad haalden hun woongenot uit allereerst het uitzicht en de lichtinval. “Dat stond op nummer 1. We hebben op een woonboot gewoond en zijn verknocht aan water. Dan zit je hier natuurlijk prachtig. Verder is het ook een heerlijke lichte en ruime woning. Er is bergruimte in overvloed in de kelder, bijkeuken, inbouwkast op de eerste verdieping en achter de schuifdeuren op de zolderverdieping”.

Ook buiten de vier muren zijn vele pluspunten aan te wijzen. “De historische binnenstad aan de overkant van het kanaal is vlakbij. Het is zo’n vijf minuten lopen naar de Markt om een visje te halen. En als je uit eten wilt of een terrasje wilt pakken kun je dit lopend doen. Voor een wandeling in het groen is de Delftse Hout nabij, en als je de stad uit wilt zit je zo op ontsluitingswegen of bij het OV. Zeer zeker vermeldenswaardig is dat we enorm geboft hebben met onze buren. Wij hebben rekening houden met de buren altijd gehuldigd, en gelukkig wonen aan alle kanten buren die daar hetzelfde over denken!” Met een tuin op het noordoosten was het daar volgens Carolien in de warme zomers van de laatste jaren goed toeven in de schaduw. “En in de zon zitten en barbecueën deden we op het grasveld en aan de waterkant!”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding