Tentoonstelling Nederlands pianomerk Rippen


DELFT - In mei start in Winkelcentrum de Hoven een tentoonstelling over het Nederlandse pianomerk Rippen. De tentoonstelling is in opdracht van de Delftse Stichting Pianobouw Nederland, en is ontworpen door beeldend kunstenaar Klara Paternotte Fronkova.

Het merk Rippen is niet zo bekend bij het grote publiek, maar is desalniettemin een bijzonder staaltje zogeheten Dutch Design. Rippen onderscheidde zich met onorthodoxe modellen van traditionele piano’s. De expositie zoomt in op de jaren vijftig, waarin de aluminium vleugel, de opklapvleugel en de verticale vleugelmodellen op de markt werden gebracht, en geeft een overzicht van de historie van de Rippen dynastie, ooit de grootste pianofabriek van Europa. Naast veel historisch materiaal zijn er audiovisuele presentaties en concerten op deze bijzondere instrumenten te bekijken en beluisteren.

Er worden nog vrijwilligers gezocht die willen helpen bij het openhouden van de expositie en het rondleiden van bezoekers. Aanmelden kan door te mailen naar info@stichtingpianobouw.nl, of door te appen of bellen naar Hans Paternotte, 06 47482317, of Pieter Verhulst, 015 2137370.