Funky Hammond live show komt naar Delft

DELFT - Op vrijdag 14 april speelt funky en jazzy band Organix om 20.30 uur in HAL015. De organisator van het concert, Popdelft, is helemaal gek van de wervelende show van deze frisse band rondom Italiaanse Hammond organist en zanger Piero Bianculli. Het eerste album van de band werd dan ook opgenomen aan de Delftse Schieoevers, in de studio van Sven Figee.
De Italiaanse Piero Bianculli zet zijn eigen jazzy en funky werk in de spotlights, samen met Thijmen Molema (drums), Jens Dreijer (bas) en Simone Cesarini (gitaar). De combinatie van Piero’s vocals en het weergaloze Hammond-spel doet ook een beetje denken aan één van de meest inspirerende Hammond bands uit de 60’s: The Peddlers. Liefhebbers en levensgenieters scoren nog snel een kaartje op www.popdelft.nl.

Lezing OnderWaterWereld Delft en omgeving

DELFT - Ernst Raaphorst, ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland, geeft op 13 april om 20.00 uur een lezing in De Papaver.
Hij neemt het publiek mee in de wereld van de (water)planten en (water)dieren die te vinden zijn in de grachten, sloten en plassen in en rondom Delft. Wat treffen we zoal aan in die wateren en wat zegt dit over de waterkwaliteit? Wat doet het Hoogheemraadschap om de waterkwaliteit te behouden en te verbeteren en wat kunnen we zelf doen? Ook vertelt hij over de nationale waterdiertjestelling, waarom dit belangrijk is en hoe je hieraan kunt meedoen.
De lezing wordt georganiseerd door IVN Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft en omstreken. Toegang is gratis, en de lezing is gelijktijdig online te bekijken op het YouTube-kanaal van NatuurLezingen Delft.

Goed voorbereid op reis met SeniorWeb

DELFT - SeniorWeb Delft organiseert de interactieve cursus Op Pad, waarin de belangrijkste handigheden van Google Maps aan bod komen. U gebruikt tijdens de cursus uw eigen laptop, tablet of telefoon.
Om deel te kunnen nemen moet u vertrouwd zijn met het gebruik van Internet en e-mail op uw eigen digitale apparaat.
De cursus vindt plaats op donderdag 13 en donderdag 20 april, in activiteitencentrum De Wipmolen, en duurt van 9.30 uur tot 11.30 uur. De cursus wordt verzorgd door Jan van Ruijven. Deelname kost 39 euro. Voor leden van SeniorWeb kost deelname 36 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden of informatie opvragen kan via de telefoon (06 51919303) of via e-mail (seniorweb.delft@gmail.com).