Voorbeeld van een Pumptrack
Voorbeeld van een Pumptrack

Binnenkort in Nootdorp: een Pumptrack

Algemeen

NOOTDORP - Een pumptrack is een ideaal speeltoestel voor BMX’ers, mountainbikers, steppers, skateboarders en alles wat rolt. De speelvoorziening heeft een op-en-neergaand parcours met hobbels, bulten en snelle kombochten. Met fysieke kracht op het juiste moment kan er snelheid worden gemaakt. De pumptrack is geschikt voor alle leeftijden.

Een gezonde bezigheid
Bij het rijden gebruik je niet alleen je been- of armspieren, maar ook diverse spiergroepen in je lichaam. Het is dus een ‘total body workout’. Een gezonde bezigheid in de openlucht!

Waar en wanneer komt de Pumptrack?
De Pumptrack komt in Nootdorp, aan de Laan van Floris de Vijfde, als toevoeging op de bestaande speellocatie. De werkzaamheden starten begin april en zijn volgens de planning klaar op 19 mei.

Feestelijke opening
In afwachting van de keuring van het speeltoestel is de opening van de pumptrack op woensdag 24 mei. Wethouder Hanneke van de Gevel opent de pumptrack om 15.00 uur. Kom jij ook? Er zijn voldoende fietsen aanwezig om de pumptrack zelf uit te proberen. Meer informatie over de opening volgt via de website van de gemeente.

Oefenen maar!
Het rijden is relatief eenvoudig en snel onder de knie te krijgen. Je maakt snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken, zoals je bijvoorbeeld ook doet bij het schommelen. Op het juiste moment trek en duw je dus met je benen en armen. Na een beetje oefening kun je rond zonder af te zetten of bij te trappen.