Imbos live in Paard, Den Haag.
Imbos live in Paard, Den Haag. Foto: WOUTER VELLEKOOP

Deelnemers voorrondes Peter Tetteroo Bokaal geselecteerd

Algemeen

DELFT - De commissie van de Peter Tetteroo Bokaal heeft negen bands geselecteerd die mogen deelnemen aan de voorrondes van de prestigieuze Delftse popprijs: IMBOS, Feral Grounds, Skapiche?!, Chaos Club, Ylisia, The Tommyrots, Last Decade, Jeanne en New Exhibit. Deze negen bands zullen, verdeeld over drie voorrondes, strijden voor een finaleplek.

De strijd om de Peter Tetteroo Bokaal dient als stimulering van regionaal talent en is een onderdeel van Delfts bekendste popfestival, Westerpop. De productie van de voorrondes is een samenwerking van Westerpop met Popdelft, gestimuleerd door Gemeente Delft en de Popunie. Westerpop trekt jaarlijks rond de 15.000 bezoekers en beleeft op 7 en 8 juli 2023 haar 30e editie. Zoals gebruikelijk zal het festival plaatsvinden op het sportterrein van het Stanislascollege. Het programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Eerste voorronde
De commissie van de Peter Tetteroo Bokaal beoordeelde dit jaar maar liefst 42 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken. De negen geselecteerde bands zullen optreden in muziekcafé STECK, aan de Kromstraat in Delft, op de zaterdag 15 april, 22 april en 29 april. Tijdens de eerste voorronde, op 15 april, zullen er concerten worden gegeven door IMBOS, door de jaren ‘80 geïnspireerde Nederpop, Feral Grounds, heavy rock en groove metal, en Skapiche?!, uptempo party ska. De eerste voorronde zal beginnen om 19.30 uur en uiterlijk tot 21.00 uur duren. Toegang is gratis. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld mee te stemmen tijdens de concerten. De winnaars van de voorrondes krijgen een podiumplek op de eerste dag van Westerpop en zullen tijdens dat optreden de strijd aan gaan om de Peter Tetteroo Bokaal. De winnaar van de popprijs zal volgend jaar op de mainstage van Westerpop staan.