De Klimmende Règâhs halen 8005 euro op voor het goede doel
De Klimmende Règâhs halen 8005 euro op voor het goede doel Foto: ESTHER FOTOGRAFEERT

De Klimmende Règâhs fietsen voor het goede doel

Algemeen

Fietsende en wandelende vriendengroep De Klimmende Règâhs fietste in drie dagen vanuit het zuiden van Denemarken terug naar huis. Een fietstocht van 631 kilometer, waarmee de Règâhs aandacht vroegen en geld ophaalden voor onderzoek naar (alvlees)kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van de gezinnen die met deze ziekte te maken kregen. In totaal werd er een bedrag van 8005 euro opgehaald.

Op donderdag 23 maart werden de Règâhs door chauffeurs Gerrit Jasperse en Jaap van Wijk met de Sponsorbus Pijnacker naar Tønder in Denemarken gebracht, waar de monstertocht terug naar huis kon beginnen. Onderweg kwamen de Règâhs de nodige obstakels tegen. Hoewel de weersomstandigheden tijdens de eerste etappe meevielen, gingen veel banden lek en moest er 20 kilometer worden omgefietst vanwege een staking van de pont. Na 230 kilometer kwam de eerste etappe ten einde in het inmiddels donker geworden Duitsland.
Tijdens de tweede etappe was er sprake van noodweer, met windkracht 6 tegen en flinke slagregens, en werden er weer veel banden lek gereden. De Règâhs kwamen doorweekt en koud aan bij de Nederlandse grens.
Ook tijdens de derde etappe bleef het niet droog, maar gelukkig hadden de Règâhs de noordenwind niet helemaal tegen. Na nog eens 215 kilometer te hebben afgelegd, kwamen de Règâhs dan eindelijk aan bij de Ypenburgse hockeyclub, waar ze werden opgewacht door enthousiaste familie en vrienden.

Wil je ook bijdragen aan het goede doel? Op 11 mei organiseren de Règâhs in samenwerking met Upbeatles een pubquiz bij De Drie Heeren in Pijnacker. Onder het genot van hapjes en drankjes van De Drie Heeren kun je je brein laten testen op een creatieve manier. Reserveer een tafel voor vier of zes personen via www.dkronline.nl .