Matthijs Leenders stapte aan het begin van het huidige seizoen over naar Taurus. "Ondanks het feit dat de resultaten niet altijd meevallen, ga ik drie keer per week met heel veel plezier naar de club." (foto: Roel van Dorsten)
Matthijs Leenders stapte aan het begin van het huidige seizoen over naar Taurus. "Ondanks het feit dat de resultaten niet altijd meevallen, ga ik drie keer per week met heel veel plezier naar de club." (foto: Roel van Dorsten)

Blessureleed nekt Taurus, maar krijgt Matthijs Leenders er niet onder

sport

DELFT - Het zit de studenten van Taurus niet helemaal mee dit seizoen. Mede door blessures en een andere poule-indeling bezet de enig overgebleven zondagploeg de laatste plaats in de competitie. Sterkhouder Matthijs Leenders laat zijn hoofd echter niet hangen. 

Door: Alphons de Wit jr.

Afgelopen zondag verloor de geplaagde studentenploeg op eigen veld met 0-7 van koploper Abcoude, terwijl een week week eerder de nummer twee van de ranglijst, Roda ‘46 met 2-8 te sterk was. “Als je dat hoort, dan kan dat een vertekend beeld geven”, vertelt middenvelder Matthijs Leenders. “Want dit zijn net de ploegen die er in deze competitie bovenuit springen. Gelukkig zijn er ook wedstrijden bij waarin de scores een stuk dichter bij elkaar liggen.” 

Overstap
Leenders maakte aan het begin van dit seizoen de overstap naar de studenten van Taurus. “Ervoor speelde ik bij Groen-Wit in Breda, dat ook op een hoog niveau speelt. Ik werd al op jonge leeftijd bij het eerste elftal gehaald, maar toen daar de speeltijd een beetje uitbleef, heb ik een mooie tijd in het tweede gehad. Afgelopen seizoen heb ik in het derde elftal, een vriendenteam, gespeeld. Het op en neer reizen van Delft naar Breda ging een beetje tegenstaan. Daarop heb ik me bij Taurus aangemeld.”
Van die beslissing heeft de 21-jarige mannetjesputter nog geen moment spijt gehad. “Want ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. We hebben een heel leuke groep en ik ga elke woensdag- en vrijdagavond met heel veel plezier naar de training. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om samen wedstrijden te spelen.”
Toch kleeft er dit seizoen wel een nadeel aan die wedstrijden. “Doordat veel regioploegen de overstap naar de zaterdag hebben gemaakt, zijn de reistijden voor ons een stuk langer dan in de afgelopen jaren het geval was. Daardoor spelen we nu wedstrijden in bijvoorbeeld Abcoude en Amersfoort. Daarnaast is het niveau van de ploegen in de competitie nogal verschillend.”
In die competitie staat Taurus momenteel met min twee punten onderaan, doordat het zeven punten in mindering kreeg, omdat het twee keer niet op kwam dagen. “Ik denk dat die resultaten onder meer komen door dat niveauverschil binnen de competitie. Daarnaast hebben we ook veel pech gehad met blessures, waardoor we soms moeite hebben een elftal samen te stellen; de overige elftallen kunnen niet altijd spelers uitlenen vanwege de reistijd en blessures bij hen. Wel zien we dat de invallers die er zijn vaak een goed niveau laten zien. Dat biedt perspectief voor komend seizoen. Daarnaast zorgt het ervoor dat we steeds in wisselende samenstellingen spelen en er dus niet zoiets als vastigheid is. Zelf ben ik op het middenveld de enige die nog niet langdurig geblesseerd is.”

Studententeam
Ondanks de resultaten denkt Leenders niet dat de vooroordelen die sommigen hebben bij studentenverenigingen op Taurus van toepassing zijn. “Natuurlijk is voor ons de studie het belangrijkst, maar we nemen het voetbal zeker wel serieus. We verwachten van elkaar dat we komen trainen en als er niet de volledige focus is, spreken we elkaar daar zeker ook op aan.”
Als voetballer typeert de student zich als een type waterdrager. “Zeker in de wisselende samenstellingen waarin we spelen, is het voor de nummer zes vooral belangrijk om te zorgen voor de balans. Ik probeer me een beetje weg te cijferen en hard te werken voor het elftal. Het zit de laatste tijd niet helemaal mee, maar ik heb er vertrouwen in dat het dit seizoen echt nog wel punten zal gaan opleveren.”
Dat moet allemaal gebeuren onder trainer Julian Tan. “En hij is een heel fijne trainer. De trainingsstof is goed en ook op persoonlijk vlak doet hij het geweldig. Hij is misschien alleen soms iets te geduldig met ons: we zijn soms geneigd de discussie met hem aan te gaan en dat zou hij soms eerder af kunnen kappen. We kunnen soms wel een harde hand gebruiken. Na dit seizoen gaat hij ons verlaten; dat vind ik wel heel erg jammer.”
Buiten de lijnen is Leenders bezig met zijn bachelor nanobiologie. “En het studeren in Delft bevalt goed. Door Taurus heb ik veel contacten en het is hartstikke gezellig. Ik ben het enige selectielid dat geen lid is van Virgiel, de studentenvereniging waaronder de club valt. Door een ledenstop in de coronaperiode ben ik uitgeloot. Gelukkig ben ik wel gewoon welkom op de sociëteit.”
Ook de studie is goed met het voetbal te combineren. “Net als andere mensen die werken, zijn ook wij studenten niet vierentwintig uur per dag alleen met studie of werk bezig. Dat voetballen is heel erg leuk en ik ben zeker van plan om er nog wat jaartjes aan vast te plakken. Taurus is gewoon een hartstikke leuke club.”