Leo Quack heeft zich de afgelopen weken redelijk rustig gehouden en kijkt uit naar een heerlijke lente met veel evenementen. (Foto: Koos Bommelé)
Leo Quack heeft zich de afgelopen weken redelijk rustig gehouden en kijkt uit naar een heerlijke lente met veel evenementen. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Na een lange tijd met druilerig weer, waarbij de Hoffotograaf en ik zelfs een optreden van een ABBA coverband hebben laten schieten, schijnt de zon weer. Ik wens u allen een zonnig en vrolijk Pasen.
Ook wens ik u dit voorjaar veel muzikale hoogtepunten toe. Dat kan in onze stad prima op zondagmiddag, want er is op dat tijdstip de komende tijd meer livemuziek dan op vrijdagavond. Houd dus de agenda’s in de gaten en loop gerust langs bij Het Arsenaal, De Waag, De Koperen Kat, Hotel Delft Centre of de Sjees. U zult er geen spijt van krijgen.

Feestjes
Verder hebben Koos en ik natuurlijk de afgelopen weekends niet alleen maar thuisgezeten. Pas hebben we een rondje Delft-West gedaan. Dat begon bij Café De Boog, waar de voormalig eigenaar van De Mallemolen in de Kromstraat een geweldige vertolking van nummers van Tom Jones en Engelbert Humperdinck bracht en ervoor zorgde dat de Hoffotograaf en ik ons weer voor even jong voelden. Erna hebben we onze tocht vervolgd naar Altijd Gezelligheid, waar Richard van Haaften als dj er zoals altijd een feestje van maakte.
Dat kunnen de mannen van muziekmakerij ‘t Zootje ook en als ze er niet echt een reden voor hebben, vinden ze er wel een. Zo gingen ze op 18 maart in het kader van halfvasten verschillende cafés langs om die op stelten te zetten. Met de muzikale omlijsting zat het hierbij uiteraard wel goed.
Dat gold overigens ook voor de voorstelling van mijn kleindochter. In het tijdelijke onderkomen van het Rietveld Theater, HAL015 aan de Schie, speelde zij met haar groep een musical. Al die kinderen hebben al een tijd musicalles en nu mochten we naar het resultaat komen kijken. Wat een voorrecht is het om dat als opa en oma te mogen aanschouwen.
Ook op sportief gebied hebben we ons weer even uitgesloofd. Na weken spinnen voor Inloophuis Debora was Koos van der Burg er nog niet klaar mee. Hij trommelde weer vijfentwintig man op om rond de wedstrijd Vitesse Delft - Full Speed te spinnen voor het goede doel.

Verbazing
Ook in het landelijke nieuws is me heel wat opgevallen. Zo bleek dat als je je soeverein voelt, je denkt dat je de politie mag mishandelen en uitschelden en met een shovel hekken mag verwijderen. Als je bij je arrestatie letsel oploopt, eis je daarna gewoon een schadevergoeding.
Ook maak ik me zorgen over Frans Timmermans, die zijn baard niet alleen laat groeien, maar ook voor Sinterklaas speelt op klimaatgebied. Hij doet allerlei toezeggingen, maar wie het allemaal moet gaan betalen is niet duidelijk.
Tot slot hebben we met Marijke Vuijk de nieuwe voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland in Delft. Ik wens haar veel succes en hoop dat ze zich sterk maakt voor mooie evenementen in haar thuisstad. Dat zal in elk geval niet gebeuren bij de walactiviteiten tijdens het Varend Corso, want de gemeente heeft hier geen geld voor beschikbaar. Ook twijfel ik of Willem van Oranje, de musical nog plaats zal gaan vinden nu Rick Engelkes 3,7 miljoen aan coronasteun moet terugbetalen. Waarschijnlijk zullen we de Vader des Vaderlands alleen nog via YouTube kunnen bewonderen.