Joost van den Schoonderwoerd, Philip Schilthuis en Mischa van Boxtel
Joost van den Schoonderwoerd, Philip Schilthuis en Mischa van Boxtel Foto:

Virgiel Doet zet zich in voor het goede doel

DELFT - 'Virgiel Doet' heeft zich vorige week weer flink ingezet voor Delftenaren, tijdens de 'goede doelenweek'. 

'Virgiel Doet' is een groep bestaande uit jaarlijks zes studenten van de studentenvereniging Virgiel die zich inzet voor goede doelen, vooral gericht op de inwoners van Delft. Mischa van Boxtel hierover, namens het team: "Wij doen veel verschillende activiteiten voor verschillende groepen Delftenaren, denk hierbij aan spelletjesmiddagen in een verzorgingshuis, samenwerking met de Voedselbank waarin wij eten inzamelen of met Sinterklaas hun klanten verrassen als Pieten en natuurlijk de jaarlijkse openluchtbioscoop op de Markt voor alle Delftenaren."

Vorige week zette deze groep zich wederom in voor de medemens, tijdens de 'goede doelenweek'.  "Op maandag hebben wij in de AH XL aan de Martinus Nijhofflaan eten opgehaald voor de Voedselbank. De actie was een succes dankzij vele donaties waar we dankbaar voor zijn. We hebben 25 kratten met eten opgehaald. We hopen dat we hiermee veel mensen blij hebben kunnen maken."

Op woensdag heeft Virgiel Doet de stichting Present geholpen met klusjes voor mensen die daar zelf niet toe in staat zijn. "Stichting Present slaat een brug tussen mensen die hulp willen geven en mensen die geholpen willen worden. We hebben geholpen om een appartement op te knappen van een mevrouw die daar zelf enorm veel moeite mee had. Het was leuk en dankbaar werk."

Op dinsdag en donderdag hebben de studenten binnen de eigen vereniging geld opgehaald voor de getroffen families in Syriƫ. "We hebben een toetjesverkoop georganiseerd en een avond vrijwillig onze services als barmannen en -vrouwen aangeboden om donaties aan medestudenten te vragen. Wij hebben in totaal 1613,17 euro opgehaald met deze acties. Het geld is gedoneerd aan SOS kinderdorpen."