Eigenaar en chef-kok Ewout ter Harmsel van Bistro de Boterbrug
Eigenaar en chef-kok Ewout ter Harmsel van Bistro de Boterbrug Foto:

Klassiek Franse Bistro de Boterbrug

DELFT - Aan de Boterbrug, in een prachtig historisch pand, is sinds december een klassiek Franse bistro gevestigd: Bistro de Boterbrug. Hier kun je genieten van Franse wijnen, kazen, muziek en klassieke gerechten.

Eigenaar en chef-kok Ewout ter Harmsel komt al van kleins af aan in Frankrijk. “Ik ben eigenlijk opgegroeid met Frans eten, en vind de Franse keuken de mooiste keuken om in te koken.” Ewout is pas 27, maar heeft sinds zijn 15de altijd in de horeca gewerkt. Hij begon als afwasser en ontwikkelde toen een liefde voor koken. “Ik ben me blijven ontwikkelen, ben blijven meekijken en leren, en uiteindelijk ben ik chef-kok geworden.” Hij droomde altijd al van een eigen zaak en miste in Delft een goede Franse bistro, waar je klassieke gerechten kunt eten en goede wijn kan drinken. “Toen ik dit pand tegenkwam, zag ik het hele concept al gelijk voor me.”
Historisch pand
Het pand waar de bistro is gevestigd bestaat al sinds 1585, en heeft dus al veel karakter. “Voor het interieur hebben we gekozen voor een kruising tussen de Parijse allure en de klassieke inrichting. De wanden hangen vol kunstwerken, foto’s en spiegels, die te maken hebben met eten, Frankrijk of met Delft.”

Klassieke Franse 
keuken
Het menu van Bistro de Boterbrug verandert regelmatig. "We proberen zoveel mogelijk te blijven veranderen en werken met de seizoenen. We hebben een plat du jour, een dagelijks wisselend gerecht. We proberen telkens nieuwe gerechten uit, als ze in de smaak vallen, komen ze vast op de kaart.” Gerechten die altijd op de kaart staan? "We hebben een hele goede uiensoep, een heerlijke steak tartaar. een klassieke Franse Boeuf Borguignon en een kaastafel.”
www.bistrodeboterbrug.nl