11 Delftse kunstenaars exposeren en verkopen hun werk in de
Sigarenfabriek
11 Delftse kunstenaars exposeren en verkopen hun werk in de Sigarenfabriek Foto:

Hedendaagse Delftse kunst bij Delft Art Sale

DELFT - Komend Paasweekend vindt de tweede editie van de Delft Art Sale plaats: een verkoopexpositie in de Sigarenfabriek van 11 Delftse kunstenaars. “Erg actueel,” vertelt organisator en kunstenaar Tijn Noordenbos, “Want Vermeer was natuurlijk ook een Delftse kunstenaar. Maar alle aandacht gaat nu naar een kunstenaar die al 400 jaar dood is, en wij leven allemaal nog.” Delft is immers het thuisoord van vele levende kunstenaars, en die krijgen tijdens de Delft Art Sale de kans om uit de schaduw van Vermeer te treden en hun werk te exposeren en te verkopen, in de meer dan honderd jaar oude Sigarenfabriek aan de Brabantse Turfmarkt die tijdens deze dagen dient als kunstgalerie.

Wegens succes 
herhaald
Vorig jaar werd de eerste editie van Delft Art Sale georganiseerd: een groot succes. Het evenement trok een paar duizend bezoekers, en er werd veel werk verkocht. “Het idee was om het publiek voor te stellen aan de Delftse kunstenaars, en de Delftse kunstenaars de kans te geven om hun werk aan het publiek aan te bieden.”

Opening
De ingang van de expositieruimte vind je aan het einde van een smalle steeg tussen de Kruidvat en het pand waar tot voor kort de Sounds was gevestigd. De expositie zal op zaterdag 8 april om 17.00 uur geopend worden met een cabaret optreden. Op zondag 9 en maandag 10 april is de expositie van 12.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers geopend. Er zullen allerlei soorten kunstwerken te bewonderen zijn, van schilderkunst tot fotografie.

Kijk voor meer informatie en een sfeerimpressie van de vorige editie op de Facebookpagina van Delft Art Sale Sigarenfabriek.