Bij Oude Delft Makelaardij kunt u altijd even binnenstappen voor advies over het verduurzamen van uw huurwoning
Bij Oude Delft Makelaardij kunt u altijd even binnenstappen voor advies over het verduurzamen van uw huurwoning

Lente in aantocht en goed nieuws voor verduurzaming

wonen

DELFT- Na een lange periode van slecht weer volgt een periode met aardig wat zonuren. De lente brengt niet alleen goed weer, maar ook altijd een gevoel van frisse energie. Ook binnen Oude Delft Makelaardij merken we dat iedereen vrolijk aan de slag is gegaan met alle leuke projecten die voor de komende tijd op de planning staan.

Sommigen van deze projecten komen voort uit het positieve nieuws in de verhuursector. De overheid heeft besloten de eisen voor de verduurzamingssubsidies te versoepelen per 1 april 2023. De subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen (svoh-regeling) is beschikbaar voor alle eigenaren van bestaande huurwoningen. Per woning kan een eigenaar tot € 6.000,- aan subsidie voor verduurzaming, onderhoud en energieadvies aanvragen.

Versoepeling
Deze subsidieregeling was in werking getreden op 1 april 2022 met als doel om verhuurders van bestaande huurwoningen in de sociale sector te helpen die op het gebied van energiebesparing enige verbetering konden gebruiken. Ondanks de ruime subsidie van € 6.000, - per huurwoning en het vrijgemaakt budget (€ 152.000.000, -) werd tot dusver maar weinig gebruikgemaakt van deze regeling. Per 1 april 2023 is er een aantal subsidievoorwaarden versoepeld, wat voor veel eigenaren kansen biedt. Een klein overzicht:

Verhuurders in de vrije sector kunnen nu ook gebruik maken van de subsidie, er wordt dus geen onderscheid meer gemaakt bij de huurprijs van de woning;
Woningen met een monumentenstatus komen ook in aanmerking voor de subsidie;
De subsidieregeling kan in plaats van bij twee energiebesparende, bij één energiebesparende maatregel al aangevraagd worden;

Na een winter van veel energiebezuiniging door de hoge energieprijzen komt deze subsidie heel goed uit. Verhuurders kunnen er hun woningen mee verduurzamen én hun huurders extra wooncomfort bieden. Daar komt nog eens bij dat het verduurzamen van jouw woning een mooi steentje kan bijdragen in het kader van de energietransitie.

Contact
Wilt u graag als verhuurder uw huurwoningen verduurzamen? U kunt bij ons altijd terecht voor advies met betrekking tot het aanpakken van uw huurwoning. Wij denken graag mee met het opstellen van een verduurzamings- en onderhoudsplan. Als ervaren makelaars weten wij welke verbeteringen aan de woningen bijdragen aan de financiële en technische duurzaamheid van uw woning. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij het opstellen van een plan, het contact houden met de huurder en u in contact brengen met de juiste aannemersbedrijven.

Robbert Jan van Dijk
Oude Delft Makelaardij
Oude Delft 219
015 - 213 11 10
www.oudedelft.com