Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

wonen

DELFT- Dat André Elbrink naar het oosten des lands verhuist heeft niets te maken met zijn knusse woning in deze dito straat in de wijk Westerkwartier. “Ik ga die kant op voor de liefde en ga daar samenwonen. Ik verlaat Delft wel met pijn in het hart, maar soms moet je keuzes maken in het leven”. 

André heeft zeventien jaar met veel plezier gewoond op dit adres. De trombonist, die aanvankelijk woonde in Den Haag, vond een passend orkest in de Koninklijke Harmonie kapel. “Dat leverde zoveel vrienden en gezelligheid op dat ik toen dacht: ik ga ook gewoon in Delft wonen. Dit is een gezellige wijk waar een mix van jonge gezinnen, alleenwonenden en wat studenten woont. De wijk heeft een knusse uitstraling door de arbeiderswoningen en sinds het spoor ondergronds loopt noem ik het hier eigenlijk ook het centrum. Je loopt in tien minuten naar de Markt, in vier minuten naar het station en in vijf minuten zit je op de snelweg. Je zit hier zo centraal, met horeca vlakbij en winkels op kruipafstand, ook richting de Krakeelpolder en winkelcentrum De Hoven”. In de straat is het parkeren met vergunning, en hier en daar betaald.

Combi van knus en ruimtelijk
André is in 2006 gevallen voor de woning vanwege de sfeer. “Het huis is knus, maar ruimtelijk, door de 3.30 meter hoogte tot het plafond. Deze combi sprak mij heel erg aan. Ook de centrale ligging met het gezellige centrum in de buurt was een gouden punt”.

Dak, keuken en badkamer vernieuwd
In 2019 heeft de enthousiaste bewoner de woning grootscheeps aan laten pakken. De keuken en badkamer zijn toen vernieuwd. De aanbouw is gerenoveerd en voorzien van vloerverwarming en een nieuw dak. Dit jaar is de buitenboel nog geschilderd. Het resultaat van deze inspanningen mag er zeker zijn. “Het is geen supergroot huis, maar qua indeling wel heel praktisch. Er zijn geen loze ruimtes, alles is benut. Op de zolderverdieping is veel bergruimte en ruimte voor een werkplek, en de wasmachine en droger staan op de begane grond in een kast met nog veel meer opbergruimte. Omdat er op het binnenplaatsje geen berging is, zijn dit uitstekende vervangers”.

Stookkosten blijven onder plafond
Met Energielabel C is de woning goed geïsoleerd. Op het raam boven de voordeur na is alles dubbel beglaasd en wordt er volgens André ruim binnen het energieplafond gestookt. “En dan heb ik het echt niet koud gehad”, zo vult hij aan. Van de warmte van de zon profiteren kan op het gezellige dakterras, gunstig gelegen op het zuidwesten. “De zon komt er al in de loop van de ochtend op te staan en dan kun je er optimaal van profiteren tot deze ondergaat”.

Markante punten in de woonkamer met houten vloer zijn de mooie en praktische open trap naar boven en de sfeervolle schouw. Al met al is het geen wonder dat de verhuizing naar de andere kant van het land André enigszins aan het hart gaat. “Maar ik ben van plan hier nog vaak terug te komen”, besluit hij.        

Van Bleyswijckstraat 51, Delft
Verkoopprijs is: 349.000 k.k.
Woonoppervlak is: 70m2
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26 B
2611 AW Delft
015-2126426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding