De vrijwilligers samen met de burgemeester (Foto: Koos Bommelé)
De vrijwilligers samen met de burgemeester (Foto: Koos Bommelé)

Burgemeester bezoekt Buurtrestaurant ‘Schuif ‘s aan’

Algemeen

DELFT - Rond 2012 werd op verzoek van de gemeente Delft, in alle wijken van Delft een project gestart om ouderen meer bij activiteiten te betrekken. Zo ook in de wijk Wippolder. Er werd een eetclub opgericht in het voormalig buurthuis aan de Rotterdamseweg. Iedere twee weken op de donderdag serveert buurtrestaurant ‘Schuif ‘s aan’ een heerlijk driegangenmenu tegen een vergoeding van 5 euro.  

Na enige tijd werd het buurthuis door de gemeente afgestoten en trok er een kinderdagverblijf in: ‘De Lange Keizer’. Het kinderdagverblijf besloot om de eetclub te handhaven in het buurthuis, met gratis gebruik van de zaal en de keuken. De reden hiervoor was dat de mensen uit de Wippolder op deze manier in de gelegenheid werden gesteld om samen te komen.
Tot op heden staan er 31 mensen op de lijst, die eens in de twee weken komen eten. Het is volgens de aanwezigen een succes, want eten met z’n allen geeft een binding en heel veel plezier. Helaas is er nu een wachtlijst, want het aantal van 31 personen is bereikt en dat is het absolute maximum. Als er weer ruimte is om mensen in de gelegenheid te stellen om mee te eten, zal dit via de Wippolderkrant kenbaar worden gemaakt.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt bracht afgelopen donderdag een bezoek aan dit gezellige buurtrestaurant en kreeg een goede indruk van de plezierige sfeer.