Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Sloop/nieuwbouw deel Indische buurt

Algemeen

DELFT - Vorige maand ontvingen verschillende mensen uit de Indische buurt een brief van woningcorporatie Stedelink over de keuze tussen renovatie en sloop/nieuwbouw. Na verschillende negatieve reacties van de bewoners, gaf Stedelink aan de resultaten van de haalbaarheidsonderzoeken binnen vier weken te delen met de bewoners. Deze week kregen de bewoners een brief met daarin een terugkoppeling van de onderzoeken. 

Uitkomst
De resultaten van de onderzoeken zijn voor de bewoners niet positief. “De woningen renoveren vraagt veel van de bewoners en kost heel veel geld. De afgelopen weken onderzochten we de mogelijkheid van sloop/nieuwbouw. Het resultaat van de onderzoeken is dat sloop/nieuwbouw een haalbare keuze is voor de Sumatrastraat en Lombokstraat”, aldus Stedelink in de brief naar de bewoners. Uiteraard zijn de bewoners hier heel teleurgesteld en boos over. De klankbordgroep ging een dag na het ontvangen van de brief in gesprek met Stedelink in het buurthuis om over deze uitkomst te spreken. Tijdens deze bijeenkomst waren buiten het buurthuis verschillende buurtbewoners aan het demonstreren. Dit geeft goed aan wat de ontwikkeling met deze mensen doet.

Vervolgstappen
Stedelink laat weten bezig te zijn met vervolgstappen. “Het plan voor sloop/nieuwbouw verder uitwerken kost tijd. We bekijken waar en hoe we nieuwe woningen kunnen bouwen in de wijk en we onderzoeken de mogelijkheid om bewoners terug te laten keren in de Indische buurt. Wij willen onze huurders een goed huis bieden in de omgeving waar men graag woont.” Ook laat Stedelink de bewoners weten dat ze in april een huisbezoek kunnen verwachten waarin ze de vragen van bewoners zullen beantwoorden. Voor de bewoners is dit de mogelijkheid om hun stem te laten horen.