DELFT - Door een 1-1 tegen Nootdorp is DHC na achttien wedstrijden van de hatelijke 'nul' af. Trainer John de Letter zag het vanaf de tribune vanwege een schorsing.

- Eindelijk...
"Dat kan je wel zeggen ja. Gelukkig is het eerste puntje nu binnen. Vorige week lukte het ons tegen Wippolder vijfenzeventig minuten om er een wedstrijd van te maken; zaterdag was dat negentig minuten. Dan is het fijn dat je er een punt aan overhoudt."

- Een verdiend punt?
"Dat is lastig te zeggen. Nootdorp was als eerste gevaarlijk met een schot op de lat, maar wij maakten de 1-0. Daarna gingen we alleen op de keeper af, maar maakten we het niet af, waarna zij op gelijke hoogte kwamen. Daarna waren er kansen over en weer, dus het kon alle kanten op. Het enige vervelende is dat de scheidsrechter bij hun gelijkmaker zijn assistent, die voor buitenspel vlagde, liet staan."

- Was het jammer dat je zelf langs de kant moest toekijken?
"Natuurlijk is dat balen, maar ik ben inmiddels al zolang trainer dat ik weet dat dat weleens gebeurt. Gelukkig heb ik een goede assistent en hebben die gasten laten zien dat als ze naast voetballen ook voor en met elkaar willen knokken, de wedstrijden veel leuker zijn. Tot slot was het goed om te zien dat op de KIP-side weer een hele groep oud-DHC'ers stond om ons aan te moedigen."