Afbeelding
Foto:

Cursus Stamboomonderzoek voor beginners

DEN HOORN - Bent u ook wel eens nieuwsgierig naar uw voorouders. Waar komen ze vandaan? Wilt u beginnen met stamboomonderzoek en weet niet hoe dat moet?  De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland organiseert in samenwerking met Stadsarchief Delft een cursus 'Genealogie voor beginners' op zes woensdagmiddagen. 
In de cursus leert u genealogische onderzoekmethoden; zoekmogelijkheden in de archieven en op internet; verwerken van gegevens in genealogische computerprogramma’s en veel informatie over bronnen in de 20e, 19e, 18e en 17e eeuw. Tijdens de cursus wordt er iedere middag ook praktisch geoefend.
De cursus wordt gehouden in de cursuszaal van Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn op 6 woensdagmiddagen van 26 april tot en met 31 mei van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Voor meer informatie over inhoud van de cursus, kosten en aanmelding kunt u mailen naar ngv.delfland@gmail.com

Lancering Teach Like a Champion 3.0

DELFT - Op donderdag 30 maart zal in de aula van het Herman Broerencollege van 15.30 uur tot 17.00 uur de lancering van Teach Like a Champion 3.0, ZMLK-versie, plaatsvinden. Met trots zullen de leerlingen die op de cover staan, Dyon, Norah, Kyan en Jordy, het boek aanstaande donderdag in ontvangst nemen. De Herman Broerenschool en het Herman Broerencollege gebruiken de methode van Teach Like a Champion om het lesaanbod te ondersteunen.
Teach Like a Champion is een methode voor leraren die bestaat uit concrete technieken om leerlingen te laten excelleren. Niet alleen op het gebied van prestaties, maar ook wat betreft het karakter en de klascultuur. Het boek, geschreven door Doug Lemov, had groot succes in de Verenigde Staten en heeft nu ook in Nederland populariteit verworven. Teach Like a Champion 3.0 is onlangs uitgegeven en bevat dertien geheel nieuwe én bijgewerkte technieken voor leraren, die worden verbonden aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de cognitieve psychologie. De technieken zijn praktisch en direct toepasbaar, en leveren meteen zichtbaar effect op: de leerlingen zijn enthousiast, betrokken bij de les, en de lestijd wordt effectief benut. Het boek biedt leraren en onderwijsassistenten de kans om de professional te zijn die het verschil maakt. Zeker met zicht op het lerarentekort is dit van groot belang.