Delft trapt NK Tegelwippen af

DELFT – Afgelopen week, op de eerste lentedag van het jaar, startte het NK Tegelwippen. Het nationale kampioenschap waarin heel Nederland aan de slag gaat om tuinen te vergroenen. Delft doet ook weer mee en gaat de strijd aan met ruim 150 andere gemeenten. Op zaterdag 8 april organiseert De Klimaatmaat de aftrap van het Delftse tegelwipseizoen. Inwoners van Delft kunnen dan gratis hun tuintegels inruilen voor plantjes tijdens de eerste actie ‘Tegel eruit, plant erin’.  Dus start jouw voorjaar goed en wip mee!  8 april start de actie bij Groenrijk 't Haantje, waar alle bewoners van Delft aan mee kunnen doen. De eerste actie wordt gezamenlijk met de gemeente Rijswijk georganiseerd. Inwoners van beide gemeenten kunnen hun tegels inruilen en ontvangen er een plantenvoucher voor terug die bij het tuincentrum besteed kan worden.

Lentemarkt

DELFT - Op 22 april 11:00-15:00 organiseert volkstuincomplex Levenslust, locatie Vijvertuinen, adres: Kerkpolderweg 3 in Delft, een kleine lentemarkt waar plantjes en zelf gemaakte spulletjes gekocht worden. Er is koffie/thee met wat lekkers. Alleen contante betaling mogelijk.

Tip de redactie!

De redactie van Delft op Zondag is altijd op zoek naar nieuws en wetenswaardigheden. Uw mening kunt u kwijt in onze rubriek 'Wat ik zeggen wil'. Ook voor sportnieuwtjes of aanmeldingen voor onze vaste rubrieken staan wij open. Mail uw bijdrage of tips naar redactie@delftopzondag.nl !