Laat buitenschilderwerk tijdig uitvoeren

Het schilderwerk aan de buitenkant van de woning is belangrijk om het oppervlak te beschermen tegen weersinvloeden. Met een juiste beschermlaag, zal er minder snel schade ontstaan. Er is dus veel bij gebaat om het buitenschilderwerk goed en tijdig uit te voeren. Het inschakelen van een buitenschilder is verstandig. Een buitenschilder is inzetbaar voor diverse soorten schilderwerken. Iedere klus heeft zijn eigen aandachtspunten en daarom ook verschillende prijzen. Wat kan er zoal aan de buitenkant van het huis geschilderd worden? Denk hierbij aan gevel, deuren en kozijnen, boeiboorden, dakkapel en tuinhuis. Niet elk onderdeel heeft hetzelfde onderhoud nodig. Alleen het meest voordelige is wel om zoveel mogelijk te combineren.

Het belang
Wij adviseren de kwaliteit van het buitenschilderwerk goed in de gaten te houden. De verflaag vervult namelijk 2 essentiƫle rollen. Waarbij goed onderhoud tevens ook kosten bespaard op lange termijn. Het repareren van een kozijn of gevel is vele malen duurder dan het opnieuw schilderen.

Beschermen van ondergrond
De verflaag zal de ondergrond altijd goed beschermen. Op het moment dat er kleine scheuren ontstaan in het schilderwerk, kunnen de weersomstandigheden dit snel vergroten. Uiteindelijk kan de schade zo groot zijn dat zelfs de binnenmuren hier de dupe van worden. Zo gaat het van kwaad tot erger. Op tijd ingrijpen is daarom de beste bespaartip die kan worden gegeven.

Uitstraling van de woning
Het schilderwerk geeft niet alleen bescherming, daarnaast streelt het ook de ogen. Telkens bij thuiskomst is het eerste wat men ziet de gevel. Dit zal tevens ook het beeld van de wijk bepalen. Wanneer er niet voldoende aandacht aan de buitenkant wordt besteed, ziet de wijk er direct vervallen uit. Zonder dat men ooit de binnenkant van de woning heeft gezien. Dus om een goede indruk achter te laten bij buurtbewoners en visite, is het buitenschilderwerk cruciaal.

Wanneer nodig?
Er moet op tijd geschilderd worden. Allemaal om schade aan de gevel of het hout te voorkomen. Alleen dan is de vraag natuurlijk hoe men kan zien dat het schilderwerk aan een nieuwe verflaag toe is. Er zijn een aantal kenmerken aan de verflaag die erop duiden dat er ingegrepen dient te worden. Het kan zijn dat beschadigingen direct zichtbaar zijn, maar soms zijn ze wat subtieler. Let bij het schilderwerk op de volgenden punten: treedt er verkleuring op, laat de verf los, ontstaan er scheurtjes, bij houtrot. Wanneer een of meer van bovenstaande wordt geconstateerd, wordt het tijd om een schilder in te schakelen. Hoe eerder er wordt ingegrepen hoe sneller en goedkoper het buitenschilderwerk kan worden opgeknapt.

(www.schilder-wijzer.nl)