Wilma Broeseliske, Ria van Oostveen en Natascha Graaff
Wilma Broeseliske, Ria van Oostveen en Natascha Graaff

Schieoevers Overshoot Day: ondernemers maken werk van verduurzaming

Algemeen

DELFT - Hoe krijgen we het als Delftse ondernemers voor elkaar om te verduurzamen? New Future Lab, Delft4GlobalGoals en de Delftse Uitdaging hebben de krachten gebundeld om kosteloos een inspirerende en uitdagende ontbijtsessie te organiseren voor Delftse ondernemers. Het ontbijt vindt plaats op woensdag 12 april van 8.00 tot 10.00 uur.

3,6 aardes
Op 12 april is het de Nederlandse Overshoot Day, de dag waarop wij met z’n allen in Nederland de jaarlijks totale hoeveelheid voor ons land bestemde grondstoffen hebben opgemaakt. “Dit is onhoudbaar en moet veranderen. In deze verandering zien we ook een belangrijke rol voor de Delftse ondernemers”, aldus Ria van Oostveen, coördinator Delft4GlobalGoals.

Inspirerende sprekers
Tijdens de ontbijtsessie worden er inspirerende talks gegeven door BlueCity en de Energieke Regio. Daarnaast vindt er een groene quiz plaats en is er de mogelijkheid om te starten met een duurzaamheidsscan. “Daarnaast faciliteren we een online circulaire markt. Kennis, ruimte en spullen delen is een mooie stap richting verduurzaming”, benadrukt Wilma Broeseliske, manager bij de Delftse Uitdaging. “Het Ondernemersfonds Delft en Bedrijvenkring Schieoevers ondersteunen het initiatief en wij stellen onze ruimte (Schieweg 15Y) ter beschikking”, aldus Natascha Graaff, community manager bij New Future Lab eraan toe. Aanmelden via: events@newfuturelab.nl o.v.v Schieovers Overshoot Day. Lukt het niet om erbij te zijn? Dan organiseert Delft4GlobalGoals Delft op 19 april van 17.00 tot 18.30 uur een lezing van Joost Brinkman, expert op het gebied van energietransitie en het vinden van oplossingen voor het bouwen aan een duurzame toekomst. Hij is ook de Nederlandse vertegenwoordiger van het Global Footprint Network.