Bob Ruigrok was zaterdagmiddag, zoals wel vaker, belangrijk voor Oliveo met twee goals.
Bob Ruigrok was zaterdagmiddag, zoals wel vaker, belangrijk voor Oliveo met twee goals. "Maar ik ben nooit zo met die statistieken bezig; ik vind het belangrijker dat ik van waarde ben voor de ploeg." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Bob Ruigrok weet het zeker: ‘Oliveo haalt het beste in mij naar boven’

sport

PIJNACKER - Wat een weelde op sportpark De Groene Wijdte. Het afgelopen seizoen gepromoveerde Oliveo bezet de tweede plek in de competitie, terwijl DSVP met een punt minder derde staat. Bob Ruigrok, verloren zoon bij Oliveo neemt met de tweede plaats geen genoegen. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Afgelopen zaterdag deed Oliveo goede zaken door met 6-1 te winnen van Charlois. “En dat was wel even nodig ook, want de week ervoor waren tegen een tikkie aangelopen”, vertelt aanvaller Bob Ruigrok. “Het was een bizarre start afgelopen zaterdag: al binnen een minuut maakte ik de 1-0. Daarna had ik nog niet met mijn ogen geknipperd of het stond alweer gelijk. Gelukkig maakte ik in de aanval erna alweer de 2-1. Dat soort dingen maak je natuurlijk niet zo vaak mee. Gelukkig waren we feller dan de tegenstander en toen zij na een halfuur een rode kaart kregen, liepen we nog voor rust uit naar 5-1. Uiteindelijk hebben we het in de tweede helft uitgebouwd tot 6-1. Zulke wedstrijden zijn goed voor het vertrouwen, zeker omdat we de week ervoor met 4-1 van Ariston ‘80 hadden verloren. En dat vertrouwen kunnen we goed gebruiken, want met LMO staat er komende zaterdag weer een lastige tegenstander voor de deur.” 

Verloren zoon
Ruigrok kwam begin vorig seizoen, na uitstapjes bij RKDEO en VUC terug op het oude nest. “En dat bevalt me heel erg goed; ik heb echt het idee dat ik hier thuis hoor. In de jeugd ben ik begonnen bij DSVP, maar op zoek naar wat meer uitdaging heb ik met een vriend de overstap naar Oliveo gemaakt. Toen we de overstap naar de vierde klasse zaterdag maakten, wilde ik het op een wat hoger niveau proberen en stapte ik over naar RKDEO. Na een jaar ging ik verder bij VUC, maar mede door wat hardnekkige blessures is dat nooit helemaal geworden wat ik ervan had gehoopt. Daarom ben ik teruggekeerd naar Oliveo, en bij de club waar al mijn vrienden zitten, blijk ik toch het best te gedijen.”
Het eerste seizoen terug in de vertrouwde omgeving was er niet één om snel te vergeten. “We werden met overmacht kampioen in de vierde klasse. We scoorden in vierentwintig wedstrijden honderdeenenvijftig keer en kregen slechts vijftien tegengoals. Dat was natuurlijk prachtig om mee te maken.”

Genieten
Toch geniet de 23-jarige aanvaller dit seizoen meer. “Want er wordt op voetballend gebied mee van ons gevraagd. Je merkt ook dat we dit seizoen onder Willem van der Smit veel meer op de tactische aspecten trainen en dat bevalt me erg goed. Het is gewoon minder leuk als de vraag van tevoren niet is óf je wint, maar met hoeveel je wint. Natuurlijk staan we op dit moment niet bovenaan en bedraagt de achterstand op koploper Zwarte Pijl vijf punten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het nog lang niet gespeeld is. Wij spelen nog uit bij hen en zij hebben ook nog een paar lastige potjes op het programma staan. Ik heb nu al ontzettend veel zin in de wedstrijd die we daar spelen.”
Daarbij is de de gevaarlijke aanvaller ook duidelijk over wat de kracht van zijn elftal is. “Wij zijn echt een team, zowel binnen als buiten de lijnen. Natuurlijk kunnen we elkaar tijdens de wedstrijd weleens flink de waarheid vertellen als iemand eens verzaakt, maar dat is nadat we van het veld zijn afgelopen ook meteen klaar. Daarnaast is de spirit om er dit seizoen iets van te maken er zeker: we willen allemaal heel erg graag. Vorig jaar ging het gemakkelijk en nu moeten we voor een resultaat en voor elkaar knokken. Aan mezelf merk ik dat ik sinds mijn terugkeer beter in mijn vel zit en dat deze club het beste in me naar boven haalt.”

Rendement
En dat is te merken, want Ruigrok heeft er, inclusief zijn twee goals van afgelopen zaterdag, dit jaar al tien in liggen. “Daarbij heb ik ook heel wat assists. Ik kan hier doen wat ik leuk vind: lekker rennen, de boel bij de tegenstander afjagen en ik moet zeggen dat mijn rendement een stuk hoger is dan het was voordat ik naar VUC vertrok. Niet dat ik daar nu echt heel erg mee bezig ben, want het enige wat ik wil is een positieve bijdrage leveren aan het elftal; ik ben net zo blij als een ander scoort.”
Het gaat dus goed op sportpark De Groene Wijdte, waar buurman DSVP in Oliveo’s nek hijgt. “En het is aan ons om ze op afstand te houden. Dat soort wedstrijden is altijd heel bijzonder. De uitwedstrijd was de eerste in competitieverband ooit en voetballend gezien was het van beide kanten heel matig. De vooraf opgeklopte verwachtingen van die wedstrijd waren een stuk hoger dan hoe het uiteindelijk ging. Waarschijnlijk stond er aan beide kanten erg veel spanning op. Ik kijk nu al uit naar de thuiswedstrijd, want ik weet zeker dat onze supporters er een feest van gaan maken.”