Doneren kan bij de collectanten aan uw voordeur of online
Doneren kan bij de collectanten aan uw voordeur of online

Fonds Gehandicaptensport maakt sport eerlijk

Algemeen

De collecteweek van Fonds Gehandicaptensport is dit jaar van 2 tot en met 8 april. Of je nou langs de deuren gaat,  een digitale collectebus hebt aangemaakt, voor het aangepast sportaanbod op je eigen vereniging collecteert of geld doneert. Fonds Gehandicaptensport blij met jou!

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.

De sporter met een beperking ís niet beperkt, maar wórdt beperkt. Sport of bewegen met een beperking is een obstakelrace waarbij iedere volgende barrière hoger en complexer wordt. Maak sport en bewegen voor onze doelgroep eerlijk door aandacht en middelen evenredig te verdelen. Dat is het doel.

Sport en bewegen voor mensen met een beperking moet niet alleen toegankelijk, maar ook aantrekkelijk en uitdagend worden. De ambitie van Fonds Gehandicaptensport is sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend laten zijn.  

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap structureel dicht bij huis kan sporten en sport ook voor hen vanzelfsprekend wordt. Wil jij nu alvast doneren? Dat kan via www.fondsgehandicaptensport.nl .