Minister Carola Schouten met evenementenbureau De Burgemeesters in gesprek
Minister Carola Schouten met evenementenbureau De Burgemeesters in gesprek

Minister Schouten met De Burgemeesters in gesprek over pensioen

Algemeen

DELFT - Afgelopen week kreeg evenementenbureau De Burgemeesters bezoek uit politiek Den Haag. Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, kwam langs bij het Delftse bedrijf om in gesprek te gaan over de pensioenregeling voor werknemers in loondienst.

Na een periode van stilstand door de coronacrisis trekt de evenementenbranche nu weer aan. Voor De Burgemeesters de aanleiding om direct de arbeidsvoorwaarden, waaronder de pensioenregeling, onder de loep te nemen. Onderzoek van eigenaar Alwin Snel wees uit dat veel bedrijven nog weinig met pensioenen doen. “Ik dacht dat wij achterliepen, maar er zijn genoeg andere bedrijven die nog veel minder hebben geregeld. Als werkgever neem ik de verantwoordelijkheid om samen met mijn medewerkers te sparen voor hun pensioen. Die gezamenlijke blik op de toekomst is belangrijk, juist voor jonge werknemers, voor wie sparen niet altijd mogelijk of vanzelfsprekend is.” 

Na het instellen van een pensioenregeling vertelde Alwin Snel hierover in Forum, het magazine van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Dit artikel trok de aandacht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Minister Schouten kwam op bezoek om te praten over hoe het belang van een goed pensioen bij zowel werkgever als werknemer onder de aandacht kan worden gebracht.  

Een goed pensioen is belangrijk voor alle generaties. Toch bouwt een op de tien werknemers in loondienst geen pensioen op. Bij kleine bedrijven is dat zelfs een op de drie. Daarom zetten vakbonden en werkgevers zich in om het aantal werknemers zonder pensioen drastisch te verminderen. Ook meer weten over jouw pensioen? Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl om te zien of en waar je tot nu toe pensioen hebt opgebouwd.