Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

wonen

DELFT- Achttien jaar lang hebben Robert en Kim Lupker met hun zoon met veel plezier gewoond in hun moderne jaren ’30 woning. In die jaren brachten zij de woning helemaal in de staat zoals zij die wilden hebben, met behoud van de authentieke jaren ’30 sfeer. Dat ze nu verhuisd zijn ligt dan ook zeker niet aan dit prettige huis.

Dorpje
“We wilden meer buitenruimte”, aldus Robert. “We hebben nu een grotere tuin en een ongeveer even groot huis in de buurt van Spijkenisse”. Het aantal jaren dat er gewoond werd in de De Vriesstraat zegt genoeg over het woongenot daar. “Het is een hele gezellige buurt. Iedereen kent elkaar, het is een soort dorpje. Er is een actieve buurtapp en elk jaar was er een straatbarbecue en aandacht voor Sint Maarten en Halloween. Alle voorzieningen zitten op loopafstand, om de hoek zit een bakker en een slager, je bent met vijf minuten lopen in de binnenstad en als je de stad uit wilt ben je ook snel op de snelweg en is het OV goed bereikbaar. De auto kun je goed kwijt in de straat, waar het betaald parkeren is en dus wel altijd plek. Verder is de straat kindvriendelijk door de verkeersdrempels, waardoor er nooit te hard wordt gereden. Ook is er een speelpleintje in de buurt, evenals scholen, zwembad en parken”.

Brede berging
Aan de zijkant van de hoekwoning loopt een poort en kun je via de zijkant door een deur in de schutting de achtertuin op het noordwesten in. “Doordat je niet aan de achterkant de tuin in hoeft, staat er een tuin brede berging, die op deze manier veel ruimte biedt. De zon heb je in de tuin vanaf 14 uur tot die ondergaat. Daarvan kan ook genoten worden op het dakterras. Er is een mooie zonwering voor als het te warm wordt en aan de voorkant hebben we markiezen in dezelfde kleur als het scherm”.

Jaren ’30 sfeer terug
Ook binnen de muren is het goed toeven. Nadat ze er in 2005 kwamen wonen hebben Robert en Kim de woning haar authenticiteit teruggegeven. Robert: “De vorige bewoner had geprobeerd een moderne woning van een jaren ’30 woning te maken. Wij hebben dat weer teruggedraaid naar een jaren ’30 sfeer met paneeldeuren, een erker met glas in lood ramen en tegeltjes in de gang. We hebben wel gemoderniseerd door centrale verwarming te laten aanleggen in plaats van de aanwezige gashaarden. De leidingen zijn netjes weggewerkt en je ziet ze dus nergens over de muren lopen. We hebben een moderne keuken laten aanbouwen en toen tegelijkertijd de badkamer en het toilet mee gerenoveerd. Wel met het oog op om alles een passend geheel te laten zijn. Het is daardoor een echte moderne jaren ’30 woning geworden”.

Zonnepanelen
Qua isolatie zit het in de woning ook goed. Er is dubbel glas, en vloer- gevel- en dak isolatie. “Op het dak liggen acht zonnepanelen. We zijn 0 euro kwijt aan stroom”, aldus Robert. “Verder is in de woonkamer een houtkachel aanwezig. Die hadden we graag aan vanwege de comfortabele temperatuur die deze creëerde”.

De Vriesstraat 54, Delft
Vraagprijs is: 550.000 k.k.
Woonoppervlak is: 108m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding