Foto: Fred Leeflang
Foto: Fred Leeflang

Op 1 april komt de wereld van Johannes Vermeer tot leven!

Algemeen

DELFT - Barbara van Gelder van Something Extra organiseert in plaats van de Levende Etalage Dag dit jaar de Vermeer Carrousel, waarbij de levensloop van Johannes Vermeer te zien zal zijn. Op elke eerste zaterdagmiddag van de maand wandelt de Delftse geschiedenis in en rond de drie grote kerken in het historische centrum van Delft.  Je kunt bij Something Extra altijd al op afspraak of op goed geluk historische en hysterische tijdreizen maken. Deze sensationele stadswandeling organiseert zij normaal voor families, scholen en bedrijven, maar dit keer is het open voor het publiek. Op zaterdag 1 april (geen grap!) waan je je dan echt even in de zeventiende eeuw! Om 13.30 uur start de Johannes Vermeer Parade vanaf de studio van Something Extra aan de Oude Langendijk naar de Markt. Van 14.00 tot 15.00 uur tref je de historische personages verspreid over de binnenstad aan met hun verhalen. Van drie tot half vier is er weer de Vermeer Parade op de Markt.  Je kunt dit vrolijke initiatief ondersteunen door mee te doen, er zijn vier mogelijkheden: 

Something Extra Stadskaart: Voor 10 euro ontvang je een historische stadskaart met daarop vragen en opdrachten en waarop je kunt aantekenen wie je bent tegengekomen. Een ingevulde en ingeleverde kaart is daarna bij een tijdreis bij Something Extra 5 euro waard! 

Verrassend Vermeer Stadswandeling: Voor 25 euro ontvang je een speciale kaart. Bij vertoon van die kaart ga je door speciale deuren en krijg je verrassende extra’s. Een ingevulde en ingeleverde kaart is 7,50 euro waard bij een tijdreis bij Something Extra.

Meer Vermeer Tijdreis: Je kunt ook zelf een historisch personage worden en een bijzondere middag beleven waarbij je onderdeel wordt van de rijke Delftse Geschiedenis. Voor 50 euro per persoon loop je mee in de parade en word je bijvoorbeeld iemand uit het ‘Gezicht van Delft’ of kom je uit het ‘Straatje’ van Vermeer. Je krijgt een sensationele stadswandeling en aan het einde van de middag ga je naar huis met een prachtig ingelijst meesterwerk. Je beleeft dan een meesterlijke middag van 12.00 tot 16:30 uur.

Verrukkelijk Vermeer Tijdreis: Voor 100 euro stap je in een schilderij van Johannes Vermeer en speel je in het prachtige decor van Delft een meesterlijke rol. Je maakt daarna een spectaculaire stadswandeling en je krijgt een prachtig portret in een gouden lijst mee naar huis.

Voor meer informatie: Bel Barbara op 06 22766228 of kijk op ww.somethingextra.nl

Delft op Zondag geeft drie keer twee kaarten á 50 euro per ticket weg. Wil je kans maken op twee kaarten, geef dan antwoord op de volgende vraag: hoeveel kinderen kreeg de vrouw van Johannes Vermeer? Mail uw antwoord naar: maakkansopkaarten@delftopzondag.nl