De monumentale woonboerderij aan de Duifpolder 6a in Maasland is één van de bijzondere objecten in de verkoop bij Van Leerdam.
De monumentale woonboerderij aan de Duifpolder 6a in Maasland is één van de bijzondere objecten in de verkoop bij Van Leerdam.

Bijzondere objecten bij Van Leerdam

wonen

DEN HOORN - Van Leerdam Makelaardij en Advies staat bij velen in de regio, behalve de bemiddeling bij aan- en verkoop en verhuur van de “gangbare woningen”, ook bekend vanwege de bemiddeling bij aankoop, verkoop- en verhuur van bijzondere objecten.

Cor van Leerdam: “Onder bijzondere objecten verstaan wij bijvoorbeeld woningen met extreme afmetingen of afwijkende kwaliteit, boerderijen, kerken, grasland, horecapanden en aan de tuinbouw gelieerde bedrijven”. Jonathan van Leerdam vult aan: “Zulke opdrachten vergen, gezien de complexiteit van dergelijke opdrachten altijd veel aandacht van een makelaarskantoor. Bij opdrachtaanvaarding moet een makelaarskantoor er van overtuigd zijn dat de opdrachtgever alle informatie van de complexe opdracht voor 100% procent heeft verstrekt en het makelaarskantoor dient die informatie allemaal zeer zorgvuldig te controleren. Zo niet dan kunnen er later problemen ontstaan met een koper van zo’n bijzonder object”. 

Eigen Ruimtelijke Ordening
“Bij bijzondere objecten in het buitengebied zijn, in verband met de woonwensen van een koper, dikwijls bestemmingswijzigingen nodig en een bestemmingswijziging kan bij een gemeente zo maar 1 tot 2 jaar aanlopen. Als een koper daarover niet goed wordt geïnformeerd door zijn makelaar kunnen dan problemen ontstaan”, aldus Cor van Leerdam. “Vandaar dat wij ook een eigen zelfstandig ruimtelijk ordeningsbedrijf hebben dat bij zulke kwesties alles haarfijn voor de koper of de verkoper kan regelen”. “Bezichtigingen van dergelijke objecten vergen doorgaans, vanwege de complexiteit, de omvang van een object en de daarbij behorende toelichtingen gemiddeld dubbel zoveel tijd dan gebruikelijk is bij een “gangbare woning””, vertelt Jonathan van Leerdam. “Om een voorbeeld te noemen: de bezichtiging van een boerderij vergt al gauw 1,5 uur plus de reistijd van- en naar het object”.

De bijzondere objecten
Wij willen u daarom middels dit artikel deelgenoot maken van een viertal bijzondere objecten die wij momenteel, naast de “gangbare woningen” in de verkoop of verhuur hebben. Dit zijn Singel 6, een karakteristieke en unieke bedrijfs locatie in het centrum van Schipluiden; Duifpolder 6a, een gerestaureerde monumentale woonboerderij in Maasland; Wevershof 1, een moderne levensloopbestendige woonboerderij in Maassluis; en Veenakkerweg 5/5a, een villa met aanleunwoning en andere objecten op een royaal landgoed in Den Hoorn.  

Contact
Mochten er vragen zijn of wilt u binnenkort ook een bijzonder object willen gaan aan- of verkopen, of willen huren of verhuren, dan weet u ons vast wel te vinden:

Van Leerdam Makelaardij en Advies,
Fluitekruid 64,
2635 KT Den Hoorn,
015-2573898,
www.vanleerdammakelaardij.nl