Podcast over het standbeeld van Geertrui van Oosten


DELFT - Hanna Volbeda is een documentairemaker, woonachtig in Delft. Zij heeft kort geleden een podcast gepubliceerd over deze mooie stad.

"Ik heb een podcast gemaakt over het standbeeld van Geertrui van Oosten, die leefde van 1320 tot 1358, aan de Oude Delft", vertelt ze. "De podcast gaat over haar leven en wat het ons vertelt over het leven van de vrouwen in de Middeleeuwen in Delft." 

Wie was Geertrui van Oosten? Deze vraag blijkt niet zo makkelijk te beantwoorden. "Want hoe kunnen we weten wat er zich 700 jaar geleden heeft afgespeeld, in een tijd waarin er maar weinig werd opgeschreven en het nieuws vooral werd verteld? Het was een hele zoektocht. Ik ben naar Amersfoort en naar Zwolle gegaan om daar mensen te spreken die onderzoek hebben gedaan naar haar, en in het stadsarchief van Delft heb ik een bijzonder archiefstuk gevonden."

De podcast 'Het beeld van Geertrui' is mede mogelijk gemaakt door subsidie voor creatieve makers Delft en is te beluisteren via www.hannavolbeda.com/het-beeld-van-geertrui