Ontdek het plezier om zelf te zaaien, te oogsten en te proeven

DELFT - Wil je weten hoe je van 1 aardappel 10 aardappelen kan maken? Lijkt het je super om op een eigen moestuintje aan de slag te gaan? Kom dan vanaf april genieten op een moestuin voor kinderen.

Kindertuinen Delft organiseert ook dit jaar moestuinieren voor kinderen uit groep 4 t/m 7. Van april tot half oktober kunnen kinderen één keer in de week ervaren hoe het is om zelf groente te verbouwen en te oogsten. De moestuinlessen beginnen in de eerste week van april om 15.30 uur op de vier moestuinen van Kindertuinen Delft. Dat belooft een mooie week te worden, de eerste zaadjes en plantjes gaan dan in de grond en al snel leer je je eigen boontjes te doppen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen moestuinlessen, maar je kan wel je tuintje onderhouden.
Om mee te kunnen doen hoef je geen ervaring te hebben of groenten en plantjes te kennen. De lessen duren 1,5 uur en het plezier staat voorop. Tijdens het seizoen kan je verschillende diertjes tegen komen en verbaasd staan hoe alles zo snel groeit en bloeit. Het tuinseizoen sluiten we af met een lampionnenoptocht of met pannenkoeken.
Kindertuinen Delft zorgt voor de plantjes en zaden. Verder krijg je een blad met informatie over moestuinieren. Vrijwilligers begeleiden je en staan klaar om te helpen. Inschrijven voor een eigen moestuintje kan via www.kindertuinendelft.nl