Fortuna tegen Blauw Wit (Foto: Foto: Frank Stollman)
Fortuna tegen Blauw Wit (Foto: Foto: Frank Stollman)

Fortuna tegenover DVO in Bennekom

sport

BENNEKOM - Voor de 13e keer staan DVO/Transus en Fortuna/Delta Logistiek zaterdag 11 maart in Bennekom tegenover elkaar in de Kenonz Korfbal League.

Fortuna/Delta Logistiek zegevierde zes keer in Bennekom, twee keer werd er gelijkgespeeld en de overige wedstrijden werden gewonnen door DVO. De inzet van aanstaande zaterdag 18.30 uur is duidelijk: plaats 2 veroveren in de eindstand van de Kenonz Korfbal League, want die plaats geeft recht op thuisvoordeel in de play-offs die op 1 april aanstaande beginnen. Op de ranglijst heeft Fortuna 22 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. DVO speelde ook 15 wedstrijden, maar heeft één punt minder. Het belooft dus een zeer spannende wedstrijd te worden.

Afgelopen zondag scoorde Fortuna (net als tegen Unitas een week ervoor) opnieuw 29 goals tegen het Amsterdamse AKC Blauw Wit. Terug in de basis was de aanvoerder en international Daan Preuninger. Preuninger blonk uit in reboundkracht, scoren en steals, en zorgt ervoor dat iedereen in zijn of haar kracht komt. Het is al vaker gezegd door anderen buiten Fortuna, maar Daan Preuninger is onmisbaar voor Fortuna. Het was sowieso fijn dat de drie internationals van Fortuna (Lokhorst, Hoek en Preuninger) weer gezamenlijk op het veld stonden. Eén van de weinige keren dat dit gebeurde dit seizoen was in de thuiswedstrijd tegen DVO. Dat werd de mooiste en beste wedstrijd van het seizoen.

Dat het aankomende zaterdag wel eens spectaculair kan worden, blijkt ook uit de statistieken. Beide ploegen scoren ongeveer evenveel. Het gemiddelde van beide ploegen zit rond de 24 en 25 goals. Ook verdedigend ontlopen de ploegen elkaar weinig. Beide ploegen krijgen gemiddeld rond de 20 goals per wedstrijd tegen.