Lidewijde Paris geeft een aanstekelijke Lees!workshop (Foto: Hans Kleijn)
Lidewijde Paris geeft een aanstekelijke Lees!workshop (Foto: Hans Kleijn)

Boekenweek bij DOK

Algemeen

DELFT - Door heel Nederland en Vlaanderen wordt tijdens de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart een ode gebracht aan lezen en literatuur. De Boekenweek heeft dit jaar als thema ‘Ik ben alles’.

Tijdens de Boekenweek organiseert DOK in OPEN verschillende activiteiten in de bibliotheek. Interessante avonden met een Lees!workshop, Poëzie+Spoken Word, een écht Delfts Dictee en een fototentoonstelling waar jij zelf onderwerp in kunt zijn. Wie ben jij? Als persoon, in verschillende situaties en rollen, zowel online als offline? Hoe leer je jezelf het beste kennen en accepteren? Door jezelf te zijn leer je het beste om jezelf te waarderen en te leren kennen. En hoe beter je jezelf kent, hoe beter je een ander weer als persoon kunt zien. Door in de huid te kruipen van personages uit allerlei verschillende boeken leer jij jezelf op een interessante manier nog beter kennen. En waar vind je meer verschillende personages en (levens)ervaringen dan in de bibliotheek? Kom daarom naar DOK en ontdek alle verhalen die op je wachten.

Lees!workshop door Lidewijde Paris
Lidewijde neemt je in deze speelse workshop mee langs literatuur, en laat je ervaren hoe literatuur alles en iedereen kan worden. Geen droge kost, maar een aanstekelijke voorstelling over hoe literatuur werkt. De workshop is gratis. 14 maart, 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden via de website is gewenst.

Het Delfts Dictee
In de Boekenweek organiseert de Soroptimistclub Delft samen met DOK Het Delfts Dictee. Jan van der Mast schreef het verhaal, en Trude Gerritsma van boekhandel De Omslag draagt het voor. Doe mee! Deelname kost 7,50 euro, de opbrengst gaat naar een goed doel. 16 maart, 19.30 uur. Aanmelden via de website is gewenst.

Boekpresentatie Anne van den Dool en Wessel Klootwijk
Twee boekpresentaties op één avond! Anne van den Dool presenteert haar dichtbundel ‘Wij zijn uitgeweken’, en Wessel Klootwijk geeft een voorproef van zijn bundel ‘Simma aan de zee’. Bezoek is gratis. 20 maart, 20.00 uur. Aanmelden via de website is gewenst.

Fototentoonstelling Delftse identiteit. Doe mee!
Word jij een onderdeel van Delftse identiteit? In deze fototentoonstelling kan jouw identiteit een hoofdrol spelen! 11 tot en met 25 maart, dagelijks tijdens openingsuren. Deze activiteit vindt niet alleen in OPEN plaats, maar ook op locatie Voorhof.

Meer informatie vind je op DOK.info.