Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

DELFT- “We hopen dat dit huis, dat een fijn thuis voor ons is geweest, dat ook kan zijn voor iemand anders”. Met pijn in het hart verlaten Femke van Gennip en Gordon Bos met hun twee kinderen hun hoekwoning aan de Leehoeve in Harnaschpolder, maar ver gaan ze niet. “We hebben een leuke woning dichtbij gevonden, waar we op eigen grond de ruimte hebben voor onze hobby klassieke auto’s”. 

Dit laatste is dan ook de enige reden voor de verhuizing. De familie heeft er sinds 2010, als eerste bewoners, heerlijk gewoond. Het woongenot werd bijvoorbeeld gehaald uit het vrije uitzicht aan de voorkant. Femke: “Op de bovenste verdieping hebben we aan die kant een balkon, dus daar heb je een prachtig zicht. Het geeft een gevoel van ruimte, en dit wordt nog versterkt doordat het een hoekwoning is. Er wordt aan de zijkant niet afgeschermd”.

Licht en ruim
Ook binnen de muren blijft het gevoel van ruimte bestaan, bijvoorbeeld op zolder. “Bijna anderhalf jaar geleden hebben we deze laten indelen. Er is een mooie grote en hoge kamer van gemaakt, die als werk- of slaapkamer gebruikt kan worden”, aldus Femke. “Daarnaast is daar een multifunctionele ruimte waar een werkplek ingericht kan worden. Het is een heel ruim, licht en praktisch geheel, met ook een technische ruimte om te wassen en drogen en een bergvliering”. Het hele huis is sowieso een licht geheel volgens Femke. “We hebben ons echt bezig gehouden met hoe het daglicht in de woning te brengen. Tot in het trappenhuis hebben we gezorgd voor daglicht intreding en doorkijkjes”.

Studio
De zolderverdieping is echter niet de enige die ruimte biedt voor thuis werken. Ook de achtertuin op het zuidoosten biedt nog meer mogelijkheden dan de hele middag en vroege avond genieten van de zon of zitten onder het tuin brede UV werende zonnescherm. Femke: “Hier is een studio met een eigen entree vanaf de straat gevestigd, die ook als externe werkpraktijk kan worden gebruikt. Maar de plek is ook prima geschikt als hobbyruimte of voor het stallen van fietsen. Het is een enorm grote en hoge ruimte, met ook weer een bergvliering”.
Ook in de luxe afgewerkte badkamer is een ruime inloopdouche aanwezig , waar heel makkelijk met de kinderen samen gedoucht kan worden of een kinderbadje kan staan.

Comfortabel verwarmd
Met de isolatie zit het ook goed, zo bewijst het Energielabel A. De hele wijk heeft stadsverwarming en in huis is een heel comfortabel verwarmingssysteem geïnstalleerd om per ruimte de warmte goed te regelen. Beneden ligt vloerverwarming onder de plavuizen en in de woonkamer zijn geen radiatoren aanwezig. Op het dak liggen een paar zonnepanelen. De woning is keurig onderhouden. Zo is er recent nog heel veel gedaan aan het binnen schilderwerk. Horren zorgen ervoor dat ramen en deuren met een gerust hart open kunnen.

“We gaan dit huis en de rustige straat enorm missen”, besluit Femke. “Gelukkig blijven we in de buurt, want die is erg leuk. Zo vierden we burendag en Halloween en hadden we straatfeesten. Het is er heel goed toeven”.

Leehoeve 18, Delft
Vraagprijs is: 599.500 k.k.
Woonoppervlak is: 133m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding