De locatie
De locatie

Panjo-plan wederom op de agenda

Algemeen

DELFT - In de vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer bleek op 16 februari al dat het laatste woord over het voorstel ‘Coördinatieprocedure bestemmingsplan Hoek Abtswoudseweg Zuideinde’ nog niet was gezegd. Een inspreker deelde toen namens omwonenden van de Laan van Braat en de wijk Delfzicht zorgen met de commissie over verkeerslawaai, toenemende verkeersdrukte en onveilige verkeerssituaties. Ook afgelopen donderdag werd het onderwerp besproken, tijdens de raadsvergadering.

Het bestemmingsplan Hoek Abtswoudseweg Zuideinde maakt de bouw mogelijk van vier woninggebouwen van verschillende hoogten met in totaal 120 middeldure en dure appartementen die boven op een halfverdiepte parkeergarage komen te staan. Op het dak van de parkeergarage komt een groene leeflaag en het complex krijgt een open en groen binnenterrein dat deels ook voor niet-bewoners toegankelijk wordt.

Verschillende fracties hadden de zorgen van de omwonenden donderdagavond vertaald in zes moties. Daarvan werd er één ingetrokken. CDA, ChristenUnie en Hart voor Delft brachten hun motie Openbaar vervoer in Delftzicht en Leeuw & Stein niet in stemming, nadat wethouder Martina Huijsmans had toegezegd dat ze de locatie van het bouwplan meeneemt in een nog op te stellen toekomstvisie op het openbaar vervoer in Delft. Daarnaast liet de wethouder weten dat ze bereid is om met bewoners in gesprek te gaan over de inrichting van de openbare ruimte. Daarbij wordt ook gekeken naar de verkeersveiligheid in het gebied.

De andere vijf moties Abtswoudseweg betaalbaar (SP), Laat de bewoners het plan verbeteren (SP), Verkeersveiligheid bestelbussen en vrachtwagens Panjo-locatie verbeteren (VVD, CDA, ChristenUnie), Spreiding verkeer in en uit Panjo (CDA, VVD, ChristenUnie, Hart voor Delft) en Pas de Avalex-tijden en omvang aan (Hart voor Delft, CDA) werden door een raadsmeerderheid verworpen.

Het voorstel Coördinatieprocedure bestemmingsplan Hoek Abtswoudseweg Zuideinde werd door een raadsmeerderheid van ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, STIP en Volt aangenomen. CDA, Hart voor Delft, Onafhankelijk Delft, SP en VVD stemden tegen.