Burgemeester viert Internationale Vrouwendag
Burgemeester viert Internationale Vrouwendag

Viering Internationale Vrouwendag

Algemeen

DELFT - Woensdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Ook in wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan werd dat gevierd. Burgemeester Marja van Bijsterveldt was erbij. 

Het thema dat aan deze viering in Poptahof hing was: ‘Participatie van vrouwen met een migratieachtergrond in Delft’. Het was een dag waar de vrouw centraal stond. Een dag om sterker te worden. Een dag om te leren van elkaar en geïnspireerd te worden door elkaar.

Programma
De dag werd ingevuld met een vrouwenkoor, de presentatie ‘Focus op Arbeidsparticipatie van vrouwen met en migratieachtergrond in Delft’ door Iglal Ashmage, een discussie over hetzelfde onderwerp onder leiding van Cheraldine Osepa, een participatie award, een empowerment toespraak door drie powervrouwen, zang, een feest met dj en parallelsessies schoonheid, Zumba en Opening Bazar.

Hartverwarmend
Burgemeester Marja van Bijsterveldt: “Het was een hartverwarmende ontmoeting. We hebben met een zaal vol Delftse vrouwen vanuit allerlei culturele achtergronden gesproken over hun arbeidsmarktpositie en hoe deze te versterken.”

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.