Wat is er mooier dan als gids gasten te ontvangen op de stelling met een magnifiek uitzicht
Wat is er mooier dan als gids gasten te ontvangen op de stelling met een magnifiek uitzicht

Delftse Molen de Roos zoekt vrijwilligers

Algemeen

DELFT - Als gids op Molen de Roos ontvang je gasten om dit historisch erfgoed te bezoeken. De enig overgebleven molen in Delft is reeds 350 jaar oud en de enige molen in de wereld, gefundeerd op een treintunnel. Het mechanisme van de molen met zijn wieken, assen en molenstenen is in de jaren nauwelijks veranderd en zit ingenieus in elkaar. 

De afgelopen maanden kon er niet gemalen worden vanwege problemen met de wieken. In april krijgt Molen de Roos volledig nieuwe wieken, mede gefinancierd door middel van een succesvolle crowdfundingsactie. Vanaf begin mei verwachten ze weer te kunnen draaien en te malen en grotere groepen bezoekers te kunnen verwelkomen vanuit de gehele wereld. En daarvoor zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het huidige team te versterken. De bezoekers zijn welkom van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op verzoek vinden er ook speciale rondleidingen plaats o.l.v. gidsen. Bijvoorbeeld op zaterdagen ontvangen ze 50 tot 100 bezoekers. En wat is er nog mooier om dan als gids gasten te ontvangen op de stelling met een magnifiek uitzicht en met hen het verhaal te delen over dit historische erfgoed, de stad Delft en het karakteristieke Nederland met zijn 1200 molens. Gasten uit de hele wereld vind je terug op de molen, dus je kunt al je talenkennis oefenen. Naast de rondleidingen worden er ook evenementen georganiseerd op en rond de molen en in de molentuin. Zoals de Nationale Molendagen op 13 en 14 mei en de Open Monumentendag op 9 september. Deze evenementen op de molen worden georganiseerd door de evenementencommissie. Daarvoor hebben ze ook gastheren- en gastvrouwen nodig.

Dus heb je zin om gemiddeld een dag per maand actief te zijn om dit erfgoed in stand te houden, evenementen te organiseren en het verhaal te vertellen, meld je aan op info@molenderoos.nl en ze nemen contact met je op.