Komende tijd zijn bij Lijst 37 de werken van Angie (l) en Dafer (r) te zien. (Foto: PR)
Komende tijd zijn bij Lijst 37 de werken van Angie (l) en Dafer (r) te zien. (Foto: PR) Foto:

Zeegezichten en Kersenbloesems bij Galerie Lijst 37

Algemeen

DELFT - Hoeveel werken hij wel niet ingelijst heeft? Ferdi Welmer is de tel kwijtgeraakt. “Als je bedenkt dat ik al 34 jaar in Delft actief ben, waarvan de laatste drie jaar op de Binnenwatersloot, dan moeten het er ongetwijfeld duizenden zijn.”

De lijstenmakerij is waar Ferdi zich dan ook op focust. “Ik krijg steeds meer werk. Dat komt misschien omdat er in Delft nog steeds veel nieuwe huizen bijkomen, en al die mensen willen natuurlijk graag iets moois aan de muur.” Naast lijstenmaker is Ferdi ook galeriehouder, zij het dan dat hij als galeriehouder alleen op afspraak werkt. “Ik vind het belangrijk om bezoekers die komen ook aandacht te geven. Zo kunnen kunstliefhebbers rustig kijken zonder drukte en zonder koopverplichting.”

Angie
Komende tijd zijn bij Lijst 37 de werken van twee schilders te zien. De eerste van de twee speelt een thuiswedstrijd: de Delftse kunstenares Angie. Angie is de naam waarmee Angélique Nooijen haar schilderijen signeert. Angie volgde cursussen bij de Vrije Academie in Delft en een portretschilderschool in Amsterdam, maar ontwikkelde vooral haar eigen stijl. Ze specialiseert zich met name in zeegezichten met wolkenluchten, en weet toch aan ieder schilderij weer iets unieks mee te geven. Daarnaast werkt ze graag met grote doeken. Op de expositie in Lijst 37 zijn een aantal van die grote werken te zien. Bij de opening op zondag 19 maart is zij ook aanwezig.

Dafer
Dat geldt helaas niet voor de tweede schilder die komende tijd bij Lijst 37 exposeert: de Spaanse schilder Dafer. “Hij is inmiddels op een leeftijd dat hij niet altijd meer de hele reis naar een expositie onderneemt”, aldus Ferdi. En dat betekent dat Ferdi zelf de tentoongestelde werken gaat ophalen in het Spaanse Burgos. “De doeken gaan opgerold met mij mee en ik lijst ze hier zelf in.” Iets dat hem natuurlijk wel is toevertrouwd. “Dafer maakt veel kleurrijke doeken, bijvoorbeeld van kersenbloesems, maar ook zeegezichten. Die zijn weer heel anders dan die van Angie. Kom het maar ontdekken! Het bijzondere van Dafer is dat hij alles uit het hoofd schildert. Hij visualiseert het onderwerp en zet het dan op doek. Zo maakte hij in 2019 in het Meisjeshuis ‘live’ in anderhalf uur een prachtig schilderij.”

De opening van de expositie is dus op zondag 19 maart. openstelling: “Van 12.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. Op overige dagen is de tentoonstelling op afspraak te zien. Ferdi is bereikbaar per telefoon (015-2146451) of via e- mail: (info@lijst37.nl).
Kijk ook op www.lijst37.nl voor meer informatie.